fbpx

LAPURE®

A minimalista szélálló teraszárnyékoló, panoráma kilátással

Ki ne szeretne egy olyan árnyékolót, mely igazán alkalmazkodik az időjáráshoz és igényeinkhez. Ha szükséges megvéd az erős napsugárzástól, ha pedig nincs rá szükségünk, teljes pompájában élvezhetjük a kilátást teraszunkról, bármely zavaró tényező nélkül.

A Renson az egyre inkább teret hódító un. “Láthatatlan építészet” irányvonalat képviselve, megalkotta a LAPURE teraszárnyékolót.

Vízálló, kiemelten szélálló textil tetőszerkezete, láthatatlan módon, oldalsó illesztés nélkül csatlakozik az elegáns és diszkrét alumínium oszlopokhoz. Zárt állásban védelmet biztosít a nap sugaraival, széllel és az esővel szemben. A szabadalmaztatott speciális feszítő és smooth technológiák garantálják a textil feszességét és annak gördülékeny, csendes mozgását .

Miért a LAPURE teraszárnyékolót válassza?

ALUMÍNIUM SZERKEZET

A szerkezet váza és lábai alumíniumból készülnek, ezért rendkívül időtálló, nem kell festegetni, nem szívja ki a nap. Bármilyen RAL színre festve rendelhető.

TÚLNYÚLÓ TETŐVÁSZON

Ez a szerkezet lehetővé teszi az oszlopokon túlnyúló tetővászon alkalmazását, mely segíti a helytakarékosságot, mégis elegendő árnyékot nyújt.

REJTETT VÍZELVEZETÉS

A vízálló vászontető segítségével a csapadék egy tökéletesen rejtett vízelvezető csatornába folyik, így az esővizet csak az oszlop alján található kifolyónál láthatjuk újra.

SZEMÉLYRE SZABOTT SZERKEZET

A szerkezetet minden esetben egyedileg gyártják mm-es pontossággal az Ön számára.

KILÁTÁS SZABADSÁGA

Az elhúzható textiltető lehetővé teszi a teljes árnyékolást vagy a teljes fényáteresztést is, de igény szerint köztes állásban is megállítható. Így behúzott állapotban zavartalan kilátás tárulhat elénk.

KIVÁLÓ TERASZÁRNYÉKOLÓ

A Lapure teljesen beleolvad az épület összképébe. Ez a pergola kizárólag teraszárnyékolóként alkalmazható. Egy, már meglévő felülethez horgonyozva illeszthető a homlokzathoz.

ÉPÜLETÜNK STÍLUSÁHOZ IGAZÍTHATÓ

Ez az elegáns árnyékoló gyakorlatilag bármely építészeti stílus alkalmazható, választható „Classic Line” elemeinek köszönhetően.

FIXSCREEN TECHNOLÓGIA

A szerkezet vászontetejeként alkalmazott textil egy úgynevezett zip-es Fixscreen technológiával rögzül az oldalsó sínekhez, mely lehetővé teszi, hogy a textil mindig tökéletesen feszes legyen.

LAPURE Classic Line

A Lapure „Classic Line” egy dizájn elemekkel díszített teraszárnyékoló,
mely esztétikus tervezői megoldást kínál rusztikus, vagy klasszikus épületekhez is.

Stílusos, maratott fahatású oszlop gömb alakú oszlopvég záró elemmel

Stílusos, maratott fahatású oszlop gyémánt alakú oszlopvég záró elemmel

Tervezési tippek a megfelelő árnyékoló választásához

null

KERTI PERGOLÁK TERVEZÉSE

Elolvasom
null

OUTDOOR OTTHONOK TERVEZÉSE

Elolvasom
psg_broechem_lapure_16443

Lapozzon bele brossúránkba!

Nagyításhoz kattintson a fullscreen ikonra. A teljes nézetből való kilépéshez nyomja meg az ESC billentyűt.

Variálja kényelme szerint Lapure árnyékolóját!

Végpozícióban lévő oszlopokkal – vízelvezetés az oldalsó csatornákon ill. az oszlopokon keresztül történik, még félig nyitott állapotban is.

A tető tovább nyúlik a tartóoszlopokon, a maximális teraszárnyékolás elérése érdekében. Ez elegendő árnyékot biztosít még alacsony szögű napállásnál is, mint például a nyugati tájolású teraszok esetén. Az esővíz a gerendaprofilok végén kerül elvezetésre.

Mindkét típus választható sorolt szerkezettel, amennyiben nagy felületek árnyékolása a cél, akár 12 méterig.

1. Végpozícióban lévő oszlopokkal

renson-lapure-11

2. Tartóoszlopokon túlnyúló tetővel

Oldalárnyékolási módok

 1. Fixscreen árnyékoló, mely átlátszó Crystal ablakkal is kérhető
 2. Üveg tolóajtók
 3. Kombinált árnyékolás (Üvegtolóajtó + Fixscreen)

 

Az alábbiakban részletesen bemutatjuk Önnek a különféle oldalárnyékolási lehetőségeket, melyeket igénye szerint választhat.

1. FIXSCREEN árnyékoló

Nagyon szeles teraszok esetén az oldalárnyékolókkal bővíthető Camargue illetve Lapure teraszárnyékoló típusok jelentenek megoldást.

A szerkezetbe teljesen integrált, függőleges mozgású Fixscreen® textilárnyékoló beépítésével, tökéletesen megoldható az oldalsó árnyékolás, a betekintés elleni védelem és a szúnyogháló funkció is együttesen. Az oldaltextilek kérhetők áttetsző Crystal ablakokkal, így a kilátás még zavartalanabbá válik.

A Renson egyedülálló Fixscreen technológiájának köszönhetően olyan zipzáras textilárnyékolókat integrálhatunk a szerkezethez, mely szabadon álló szerkezetként (üvegfelület nélkül) akár 80 km/h-ás szélben is helytáll az időjárásnak, a textil nem ugrik ki a helyéről, nem szakad, nem rángat, így megfelelő komfortot biztosít. A textilek ebben az esetben a szúnyogháló funkciót is betöltik szövésüknek köszönhetően, így a kellemetlenkedő rovaroktól is megóvja a környezetet.

Választható szövetek

A magas minőségű Serge® textilek egyedi anyaguknak köszönhetően tökéletes fényáramlást biztosítanak
a rendkívüli napvédő tulajdonságuk mellett!

null

SERGÉ TEXTILEK

Üvegszál alapanyagú PVC bevonatú textil. Az üvegszálnak köszönhetően nem indul bomlásnak, UV és időjárásálló. Felületi struktúrája eltér a Soltis kivételétől. Tűzállósága M1-es osztályú.

Kattintson ide és nézze meg a textileket!

2-3. Üveg tolóajtó és kombinációi

Ha kívül hideg van vagy esik az eső, Ön az üveg tolóajtót csak elhúzza és máris védve van. Az üvegnek köszönhetően a kilátás teljesen megmarad. Az üveglapok közötti kis rés biztosítja az elegendő levegőt a helyiségben vagyis a szellőzést zárt állapotban is.

 • Belül meleg a fűtésnek köszönhetően a hűvösebb hónapokban is, így Ön nyugodtan kinn maradhat hosszabb ideig a teraszon, kertben.
 • Könnyű mozgatás: A panelek könnyen és hang nélkül mozgathatók. A tolóajtók szélességétől függően működtethető balra, jobbra vagy mindkét irányba.
 • Zárható, így fokozottabb a biztonság. Egy extra zár hozzáadásával a terasza azonnal zárhatóvá válik. Így akár bútorait vagy más dolgait is kint hagyhatja.
 • Egyszerű szerelhetőség: A panelek könnyen leszerelhetők, hogy megtisztítsuk az üveget0.

Az üvegtolóajtó kiegészíthető integrált Fixscreen árnyékolóval vagy Kültéri függönnyel is.

Kiegészítő extrák

Élvezze a nap minden pillanatát!

Világítás

Amikor kezd besötétedni, egyszerűen kapcsolja fel a beépített világítást.

Az integrálható LED világítást teljes mértékben a Lapure-ra szabtuk. A megfelelő világítás kiválasztása lehetővé teszi a kedvével harmonizáló hangulat megteremtését. Opcionálisan választhatja a tetőszerkezetre rögzített LED világítást.

Az elhúzható és pozicionálható világítás a pergola tetőszerkezetére kerül beépítésre. Egy szerkezethez összesen két világító egység építhető be.

Választhat

 • meleg fehér fény, [tökéletes meghitt baráti összejövetelekhez],
 • tiszta fehér fény [olvasáshoz] és

Alkalomhoz illően beállíthatja világításának fényerejét is. A RENSON® LED világítás kiemelkedően gazdaságos, időtálló, minőségi, és egyenletes fényerősségű világítást biztosít, melynek fényereje szabályozható.

Fűtés és hangtechnika

HEAT & SOUND BEAM® modul beépített fűtés hangszórókkal, komfort hűvösebb időben is

A beépített, választható fűtés mindezt lehetővé teszi. Az egyenletes hőelosztás biztosítja a belső hőmérséklet stabilitását akár enyhe hőmérséklet csökkenés esetén is. A modul beépített süllyesztett hangszóróinak köszönhetően kedvenc dallamát hallgatva relaxálhat kertjében vagy teraszán.

Technikai adatok

A fűtés beszerelésének legmegfelelőbb pozíciója, a már meglévő fallal szemben javasolt, ezáltal a falról visszavetült hőhatás még jobban érvényesül. Maximalizálása érdekében, javasoljuk, hogy további elemekkel bővítse teraszát, [pld. üvegpanelek, Fixscreen®, stb.] melyek biztosítják a további fedettséget.

 • Méretek: H 165 mm x D 47 mm
 • Dőlésszöge 30° könnyen állítható
 • Szélessége megegyezik a tető szélességével

FŰTÉS – fűtés variációk:

 • Méretek: H 160 mm x W 1,284 mm
 • 12 A/fűtés
 • 2600 W/fűtés
 • Vízálló IP65

HANGZÁS – hangszórók:

 • Méretek: H 160 mm x W160 mm
 • süllyesztett “Plane Wave” technológiás hangszórók
 • 25 W RMS/50 W teljesítményű,
 • vízálló IP65

Műszaki összetétel és technikai adatok

ral-korbevagott
A LAPURE SZÍNEI:

A Lapure teraszárnyékoló színvilágát a RAL színmintából tetszőlegesen választhatja ki.

Porszórással festve, struktúrált kivitelben, a bevonat 60-80 mikron vastagságban.

LEGKEDVELTEBB SZERKEZET SZÍNEK:

camargue-best-colors

legfeljebb 120 km/h zárt állapotban

nem terhelhető

Megnövelt árnyékolótér, oszlopokon való túlnyúlás

Camargue, Algarve és Lapure rendszereknél lehetőség van az oszlopok áthelyezésére. Ez nemcsak esztétikailag érdekes, hanem olyan esetekben is hasznos lehet, amikor teraszunknak ki kell lépnie a teraszburkolaton kívülre annak érdekében, hogy kellő árnyékot adjon teraszunk még alacsony napállásnál is. Néhány esetben építészeti szempontok is megkívánják az oszlopok áthelyezését. Fontos, hogy a lábakat maximum a pivot oldal 1/5-vel lehetséges eltolni.

lapure variációk

Egyedi, rejtett vízelvezető rendszerrel

REJTETT VÍZELVEZETÉS

A Lapure® teraszárnyékoló tetejét az alumínium szerkezetbe integrált Topfix Max® alkotja. A vízzáró szövet a csapadékot az alumínium tartószerkezet belső vízelvezető rendszerébe továbbítja, így teljes nyugalommal élvezheti teraszának békéjét minden körülmény között.  A tetejét alkotó szél-, és időjárás álló speciális screen árnyékolókat teljes mértékben elrejtették a szerkezetbe.
rejtett-vizelvezetes-lapure

Automatizálás

a nagyobb kényelemért!

null

Egyszerű távirányítás

A Somfy® automatizálással könnyedén irányíthatja teraszárnyékolójának tető-, és oldal elemeit. A kívánt hatás elérése érdekében, valamint az oldal panelek száma alapján kiválaszthatja az Önnek leginkább megfelelő távirányítót. A maximális kényelem elérése érdekében javasoljuk az eső-, és szélérzékelők beszerelését is.

null

Intelligens épületautomatizálás

Természetesen a RENSON® teraszárnyékolók vezérelhetőek intelligens épületfelügyeleti rendszerekkel (akár okostelefonon vagy tableten keresztül).

Mennyibe kerül a Lapure teraszárnyékoló?

A RENSON Lapure prémium kategóriás teraszárnyékoló megközelítő ára:

A feltüntetett ár kizárólag az alap szerkezetet tartalmazza (textiltető, oszlopokkal), oldalárnyékolók, kiegészítők nélkül.

Az árak tájékoztató jellegűek. Az aktuális szállítási díjak, egyedi megrendelői igények és a helyszíni adottságok függvényében folyamatosan változnak.

Lapure árnyékolóját Ön egyedi méretben rendelheti meg, az igény szerint választott kiegészítő elemekkel.

A feltüntetett bruttó ár tartalmazza:
* A megjelölt alapszerkezet árát (oldalárnyékolók és egyéb extrák nélkül)
* Szállítási költségeket
* A szerkezet összeszerelésének díját
* A vezérlés beüzemelésének díját

A feltüntetett bruttó ár NEM tartalmazza a következőket (mely a pontos helyszíni felmérést követően határozható meg):
* Helyszínre jellemző telepítési költségek ( pl. alapozás, egyéni konzolok stb.)
* Villanyszerelési munkák

Válassza Ön is a Lapure teraszárnyékolót!

Az elegáns karcsú formavilágnak, és a valamennyi RAL színben elérhető színválasztéknak köszönhetően a Lapure® árnyékolók bármilyen építészeti stílushoz illeszthetőek: klasszikushoz vagy modernhez egyaránt.

Ha Ön Lapure® terasz és kerti árnyékolót vásárol, akkor a minőségre szavaz és az elegáns, meghitt otthon megteremtése mellett dönt.

Nincs több kidobott pénz, vagy felesleges aggodalom, hiszen olyan terméket vásárol, amely hosszútávon biztosítja az Ön kényelmét és elégedettségét. Gyűjtse be az elismerő szavakat családtagjaitól, barátaitól, miközben jó ízléséről beszélnek a stílusos árnyékolói láttán. A Lapure® barátságos atmoszférája, vonzereje lesz otthonának! Hangulatos kert, meghitt terasz a Lapure® teraszárnyékolójával! A Lapure® barátságos atmoszférája, vonzereje lesz otthonának! Kérjen ajánlatot most!

Kérje szakértőink segítségét a tervezéshez!

archishade_logo_szlogennel

Válassza Ön is az RENSON Lapure teraszárnyékolót!

KÉRJE MOST EGYEDI ÁRAJÁNLATUNKAT!

Töltse ki az alábbi űrlapot! Adatait bizalmasan kezeljük.

[[[["field5","equal_to","Regisztr\u00e1lt Aten\u00e1d partner"]],[["show_fields","field12"]],"and"]]
1
Név
icon-user
Beépítés helye
icon-home
Telefon
icon-phone
Milyen néven van regisztrálva nálunk?Az Ön vagy a cége neve
no-icon
Melyik típus érdekli?
Méretek és darabszámok:
0 /
Megjegyzés:
0 /
Hozzájárulok, hogy az ajánlatkéréssel megadott személyes adataimat a cég kezelje, és amennyiben szükséges, azt harmadik fél számára (értsd. viszonteladó partnerünknek) továbbítsa. Nyilatkozom, hogy elolvastam és elfogadom az Adatvédelmi tájékoztatót.
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Árnyékolástechnikai termékeink országos viszonteladó partnereinken keresztül jutnak el Önhöz!

“Nem lehet olyan távol tőlünk, hogy viszonteladó partnerünk ne legyen közel Önhöz az ország bármely pontján!”

Mi történik az Ön árajánlatkérése után?

1. Ön kitölti a bal oldalon látható ajánlatkérő űrlapot. Egyszerűen csak töltse ki és írja le milyen termékre, mekkora méretben és milyen egyéb kívánságokkal szeretne árajánlatot kérni!

2. Az ajánlatkérését továbbítjuk az Önhöz legközelebb lévő partnerünknek, aki felkeresi Önt. Viszonteladó partnerünk keresni fogja Önt az Ön által megadott elérhetőségén és közösen egyeztetnek a részletekről, ami alapján a partnerünk árajánlatot fog adni Önnek!

3. Ön megrendeli tőle, mi legyártjuk és Ön a partnerünkön keresztül kapja meg. Árajánlat kérését követően az Ön terméke legyártásra kerül, melyet a viszonteladó partnerünk szakszerűen a megbeszéltek szerint beépít/beszerel Önnek!

Összefoglalva: Kérjen egyszerűen árajánlatot a megfelelő Atenád által forgalmazott termékre és a többit bízza ránk és viszonteladó partnerünkre!