fbpx

Amit a zsaluziákról tudni érdemes

A zsaluzia egy kültéri, alumínium-lamellás árnyékoló, legnagyobb előnye más kültéri árnyékolókkal szemben, hogy kedvünkre szabályozhatjuk a fény beáramlását, hiszen nem csak felhúzható és leengedhető, de a lamellákat el is forgathatjuk napszaknak megfelelően. Ha a lamellák zárt állapotba kerülnek, akkor a nyílászáró és a szerkezet között a levegő áramlása minimálisra csökkenthető, ami jobb szigetelést biztosít.

Miért válasszunk öntartó-rendszert (S-Kompakt)?

Napjainkban egyre előtérbe kerül az energiatudatos életmód kialakítása.

A hőhidak alaposan meg tudják keseríteni a háztulajdonosok életét, mert jelentős energiaveszteséget jelentenek, valamint ezek mentén penészesedés lép fel, amely az egészségre fokozottan ártalmas. Mivel minden épület többféle anyagból épül fel, ezért nem létezik hőhídmentes épület. Mindig van olyan része a falnak, amely az anyagából adódóan hidegebb lesz, mint a fal többi része. Ebből a különbségből adódóan minden épületben vannak hőhidak. Hőhídmentes szerkezetről mégis csak akkor beszélhetünk, ha minimalizáltuk az energiaveszteséget és a hőmérséklet-csökkenést is. A megelőzés már a tervezőasztalon el kell kezdődjön.

Az öntartó zsaluzia-rendszerek nagy előnye hagyományos társaikkal szemben, hogy hőhídmentes kialakítást tesznek lehetővé az épületen, így használatukkal nagymértékben növelhető az energiahatékonyság. Ezen kialakítás segítségével meggátolhatjuk a párakicsapódást, a belső falak penészesedését. Az épületben lakók komfortérzetét is javítják azáltal, hogy egészséges, kellemes klímát biztosítanak az épületen belül. A szerkezet idővel megtéríti a termékbe fektetett összeget.

Jellemzői:

  • hőhídmentes rendszer kialakítása lehetséges
  • kompakt kialakítás
  • akár teljesen elvakolható
  • integrált szúnyoghálóval is
  • számos csomóponti kialakítást lehet adaptálni
  • könnyebb beépítés, kevesebb hibalehetőséggel

Mit tud az S-Kompakt EVO rendszer?

Az Archishade által fejlesztett S-Kompakt EVO egy újgenerációs öntartó-zsaluziarendszer, az S-Kompakt fejlesztett változata, mely a jelenleg elérhető zsaluziák legmodernebb típusa.

Egy komplett rendszer, mely nem lego darabokból áll, amit a helyszínen kell összeépíteni, hanem sokkal egyszerűbb szerelést igényel társaival szemben.

Tokja extrudált alumínium profilokból és öntött alumínium tokvég elemekből áll, így kiemelkedően időtálló, sokkal egyenesebb, alaktartóbb, méretpontosabb, mint a hagyományos tokkialakítások.

Szerelésénél minimálisra csökkenthető a hibalehetőség, hiszen egyáltalán nem igényel csavaros rögzítéseket a különböző alkatrészek és tartozékok összeépítésénél – kizárólag egymásba pattanó profilokkal dolgozik (kivéve nyílászáróra történő rögzítésnél).

A rendszerbe rendkívül esztétikusan, rejtett módon integrálhatók a különböző szúnyogháló típusok – akár a közkedvelt pliszé rovarháló -, melyek beépítéskor vagy utólagosan is beépíthetők.

Készülhet látszó vagy vakolható (rejtett) tokkal egyaránt, jól illeszkedik bármely épület homlokzatához.

Igényes megjelenésű épületek esetén megfontolandó ezt a terméket választani, hiszen egyáltalán nincsenek látható illesztési pontjai, így rendkívül impozáns.

Hogyan tervezzünk zsaluziát?

„A PROFESSZIONÁLIS ÁRNYÉKOLÁS ÉS SZELLŐZÉS ALAPVETŐEN TERVEZÉSI KÉRDÉS” – valljuk őszintén.

Zsaluziarendszer vásárlása esetén számos tervezési szempontot kell figyelembe venni, melyek befolyásolják a lamella- és megvezetés típusát. Ilyen pl. az árnyékolandó helyiség funkciója, szükséges-e fokozott fényzárás vagy fontos-e a fény minél jobb mennyezet irányú reflexiója. Felmerül, hogy a szerkezet milyen mértékű szélterhelésnek lesz kitéve, esetleg szükség van-e érzékelőre emiatt. Megfontolandó a szerkezetek praktikus osztási lehetősége, ha pl. egy nyíló és egy fix nyílászáró található egymás mellett.

Az Archishade mérnöki csapata az építésszel, kivitelezővel együttműködve, az ügyfél igényeit figyelembe véve, végigkíséri az árnyékolási folyamatot a tervezéstől a kivitelezésig.

Alumark, a megbízható márka

Az Archishade zsaluziák Alumark márkanéven ismertek, melyek innovatív, minőségi rendszerek széles kínálatát nyújtják Önnek nagyszerű ár-érték arány párosítással.

Valósítsa meg álmai otthonát és tervezzen az Archishaddel! Professszionális árnyékolók, állandó, szakképzett viszonteladó csapat, garanciát jelentenek Önnek a beépítés minőségére.

Videó - S-Kompakt EVO zsaluzia-rendszer a budai hegyekben

Trendközelben: az Alumark zsaluziák bemutatkoznak a Viasat3 műsorán is!

Tel: +36 70 317 5320; Tel: +36 70 639 2000

Termékválasztásban és annak építészeti tervezésében az Atenád szakmai partnere, az Archishade nyújt Önnek szakértő segítséget! Keresse kollégáinkat bizalommal!

Látogasson el bemutatótermünkbe és győződjön meg kültéri, beltéri árnyékolóink, kerti és terasz pergolarendszereink minőségéről!

Bemutatóterem: ARCHISHADE Kft / ATENÁD Kft. 2120 Dunakeszi, Pallag u. 47. (Auchan Ipari Park)

Nyitvatartás: H-P 7-16h (időpont egyeztetése ajánlott! ITT kérhető!)

Termékeinket viszonteladóinkon keresztül értékesítjük, beépítéshez szívesen ajánlunk megbízható, szakértő partnert Önnek.

www.archishade.hu

EZ IS ÉRDEKES LEHET

További cikkek, inspirációk a témában

Zsaluzia - modern és esztétikus árnyékolás

Elolvasom a cikket!

Tervezzünk stílussal! Inspirációk árnyékolást tervezőknek

Tovább a blog oldalra!

Hogyan árnyékoljunk okosan! Vásárlás előtti tudnivalók

Tovább a szaktanácsok oldalra!