fbpx

Redőnymotorok szakszerű bekötése

Kerülje el a problémákat és az életveszélyes helyzeteket szakszerű beépítéssel! Segítünk Önnek!

„HASZNOS TUDNIVALÓK” rovatunkban most a redőnymotorok helyes bekötésének fontosságára hívjuk fel a figyelmét!

Új épület  kivitelezése esetén  az a szakszerű megoldás, ha az  árnyékoló gyári kábele gégecsőben elvezetve, szabványos kötődobozban, villanyszerelő által kerül bekötésre.  Szintén kívánatos, hogy az árnyékolók mindegyike külön biztosítékkal legyen ellátva. Ez lenne az ideális megoldás, de utólag beépített árnyékolók esetén erre nem mindig van lehetőség. Utólagos beépítés esetén is törekedjünk a szakszerű kivitelezésre!

Gyakran találkozunk olyan történetekkel, amelyek a figyelmetlen és felelőtlen redőnyösök, ablakosok okozta károkról és életveszélyes helyzetekről számolnak be.

Törvényi előírás szerint elektromos termék bekötését csak megfelelő végzettséggel rendelkező szakember végezheti. Árnyékolástechnikai termékek  beüzemelése során bevett gyakorlat, hogy a redőny és nyílászáró beépítők kötnek rá az elektromos hálózatra.  Ezen a helytelen gyakorlaton nem tudunk változtatni, maximum megfelelő alkatrészek bemutatásával, forgalmazásával fel tudjuk hívni a figyelmet a szakszerű kivitelezés fontosságára.

Ne kockáztasson!

Alkalmazzon megfelelő alkatrészeket annak érdekében, hogy elkerülje az  életveszélyes helyzetek kialakulását!

Figyelem veszélyes!

  • A kábelek csavarral történő rögzítése életveszélyes is lehet!
  • A műanyag sorkapocs csavarral történő rögzítése szintén életveszélyessé válhat!
  • A kábel és a sorkapocs csavarokkal való rögzítését azért SEM javasoljuk, mert a tokvég oldalán átjövő csavarok nem nyújtanak esztétikailag szép látványt.

Nem megfelelően rögzített motorkábelt a redőnypalást elnyírhatja, mely az elektromos problémán kívül áramütést is eredményezhet!

A HELYES bekötési módok:

Porcelán sorkapocs, bontható tépőzáras rögzítéssel:

Bontható, öntapadó talppal ellátott kábelrögzítő:

Érdemes néhány darabot a fenti alkatrészekből beszerezni, szerelőknek kiadni, így szükség esetén mindig kéznél lesznek a szükséges alkatrészek.

Előzze meg a bajt, így járhat el helyesen!

Tetszett? Nyomjon egy Like-ot!