fbpx

Outdoor-otthonok modern árnyékoló és pergola megoldásai

…avagy kültéri életterek tervezése az Archishade szakértőivel

Ahogy belső élettereink egyre inkább kertünkbe is kiköltöznek, úgy változnak az árnyékoló megoldások igényeinkhez igazodva. Egyfajta életérzésre vágyunk a szabadban, ahol időjárástól függetlenül, egész évben minőségi időt tölthetünk családunkkal, barátainkkal.

Mi is az az outdoor-otthon? Megéri ebben gondolkodni?

Az outdoor-otthon több, mint egy árnyékoló felállítása a kertben. Egy olyan komplex kültéri élettér kialakítása, melyben világítás, fűtés, zene, étkező, konyha és nappali, esetleg medencepart is helyet kap, amelyeket komfortunk érdekében különböző árnyékoló megoldásokkal élhetővé és időjárástól függetlenül kihasználhatóvá kell tenni.

Mindez megvalósulhat akár az épület és kertünk összekapcsolásával, nyitható és árnyékolható terek létrehozásával, szem előtt tartva igényeinket, a stíluselemek szinkronját, a harmóniát és a funkcionalitást. E beruházással nem csak a hasznos négyzetmétereket növelhetjük meg, hanem ingatlanunk értékét is.

Sajnos hazai tapasztalat és komoly probléma, hogy az építkezés tervezési fázisában nem kap kellő figyelmet a kerti vagy terasz árnyékolás kérdése. Leggyakrabban akkor szembesülünk vele, amikor készülünk berendezni a kültéri élettereket, és rájövünk, hogy csak komoly kompromisszummal vagy igen költséges megoldásokkal tudjuk elképzeléseinket megvalósítani.

loggia tolópaneles zsalugáterek, strukturális árnyékoló és sarokillesztett, zip-es textilárnyékoló

sarokillesztett, kiemelten szélálló textilárnyékoló (Fixscreen-rendszer)

Milyen árnyékoló megoldások állnak rendelkezésünkre?

PERGOLA-RENDSZEREK

Az újgenerációs, 4 évszakos, alumínium terasz-rendszerek segítségével az árnyékoláson túlmutatóan gondolkodhatunk.

A pergolák lehetnek

  • összegyűjthető, baldachin-megjelenésű, ponyvás szerkezetek,
  • eltolható vagy fixen rögzített, feszített (zip-es) textiltetős megoldások,
  • elforgatható (akár eltolható) alumínium lamellás, azaz bioklimatikus rendszerek is, melyeket igényeinkhez és a helyszíni adottságokhoz igazíthatjuk, oldalárnyékolókkal, kényelmi extrákkal felszerelve. E rendszerek már önállóan is kitűnő megoldást nyújtanak a szabadtéri otthonok megteremtéséhez.

bioklimatikus, lamellás kerti pergolarendszer oldalárnyékolókkal

Ahhoz, hogy a legjobb eredményt érjük el, célszerű az árnyékolást már az építkezés előtt, a terasz és a kert kialakításának tervezési szakaszában elgondolnunk, ugyanis csak ebben az esetben válhat teraszunk szinte az épületünk részévé. Egyedi kialakítású pergolákkal akár újabb helyiséget is nyerhetünk magunknak építési engedély nélkül.

bioklimatikus, lamellás teraszárnyékoló-rendszer loggia tolópaneles oldalzárásokkal

FOLYAMATOS SZELLŐZŐ, DIZÁJN HOMLOKZATBURKOLATOK ÉS KIEGÉSZÍTŐI

Otthonunk tervezésénél épületegyüttesünk összképét egységessé tehetjük az innovatív, folyamatos szellőző, dizájn homlokzatburkolatok segítségével.

komplex outdoor-otthon árnyékolóval, pergolával, átszellőző, dizájn homlokzatburkolttal és annak kiegészítőivel

Ezek a speciális alumíniumprofilok alkalmazhatók dekorfalként, valamint megjelennek az egyedi kerti elemeken is (led világítótestek és kültéri bútorok: ültetvénydoboz-kültéri pad, biztonsági postaláda). Választásukkal egészséges, természetes módon szellőző, hangulatos kültéri-beltéri élettereket hozhatunk létre.

folyamatos szellőző, függőleges lamellarendszer (dizájn homlokzatburkolat, dekorfal) és kiegészítő elemei, valamint fix, vászontetős árnyékoló tetőszerkezetbe integrálva

folyamatos szellőző, függőleges lamellarendszer (dekorfal) és kiegészítő elemei: led világító elemek, biztonsági postaláda

folyamatos szellőző, vízszintes lamellarendszer kerti pergolán, térelválasztó kialakítással

Kérjük profi szakember segítségét!

Az outdoor-otthon kialakítása, tervezése, a megfelelő termékek kiválasztása szakértő segítséget, sok esetben alaposan átgondolt építészeti, mérnöki tervezést igényel. Ahhoz, hogy kertünk vagy teraszunk funkciójában, megjelenésében, kényelmében is a lakás belső tereit tükrözze, valamint harmonikus kapcsolatot teremtsen az épület és annak környezete között, érdemes profikhoz fordulni.

Ebben szakértő partner az építészekkel, beruházókkal együttműködő teraszrendszer specialista, az Archishade. Mérnöki csapatuk – szakemberekkel és kivitelező partnereikkel karöltve – végigkíséri a megálmodott, komfortos kültéri otthonunk megvalósulását a tervezéstől a kivitelezésig.

Professzionális árnyékolóikkal, okosotthon-vezérléseikkel, természetes szellőző- és homlokzatburkolati-rendszereikkel, minden típusú helyszínre megbízható megoldásokat kínálnak, legyen szó akár egy pergola-rendszerről vagy egy komplett kültéri – beltéri árnyékolótér kialakításáról.

bioklimatikus pergolák loggia tolópanelekkel és dizájn homlokzatburkolattal ellátott, egyedi kültéri elemekkel

Fontos megjegyezni, hogy ma már számos cég kínál teraszárnyékolókat, ahol megjelennek a bioklimatikus pergolarendszerek jellemző jegyei, mint a lamellás rendszerek, vízelvezetés, oldalárnyékolók vagy éppen a kiegészítő extrák. Ha megbízható, hosszútávú és problémamentes megoldást keresünk a pénzünkért, mindenképpen járjunk el körültekintően és fordítsunk megfelelő figyelmet a részletekre, mert nincs is bosszantóbb, mint amikor sok pénzt kifizetünk valamiért és az mégsem válik be.

A mai kor igényeit minden mértékben kielégíteni képes outdoor-otthonok árnyékolóinak tervezését feltétlenül bízzuk szakemberre.

archishade.hu

(+36 70) 321-1354

ajanlatkeres@archishade.hu

 

Bemutatóterem:

2120 Dunakeszi, Pallag u. 47.

Tovább érdeklődik kerti- és teraszárnyékoló témában? Nézze meg a kerti pergolákról készített rövid videónkat:

Tovább érdeklődik a homlokzatburkolatok iránt? Nézze meg a LINARTE-ról szóló rövid videónkat:

Trendközelben: Pergoláink bemutatkoznak a Viasat3 műsorán is!

Látogasson el bemutatótermünkbe és győződjön meg kültéri, beltéri árnyékolóink minőségéről!

Bemutatóterem: ARCHISHADE Kft. 2120 Dunakeszi, Pallag u. 47. (Auchan Ipari Park)

Termékeinket viszonteladóinkon keresztül értékesítjük, beépítéshez szívesen ajánlunk megbízható, szakértő partnert Önnek.

www.archishade.hu

A cikk az alábbi magazinok online oldalain is elérhető:

EZ IS ÉRDEKES LEHET

További cikkek, inspirációk a témában

Élet a kertben… avagy a modern kerti árnyékolók otthonteremtő megoldásai

Elolvasom a cikket!

Tervezzünk stílussal! Inspirációk árnyékolást tervezőknek

Tovább a blog oldalra!

Hogyan árnyékoljunk okosan! Vásárlás előtti tudnivalók

Tovább a szaktanácsok oldalra!