fbpx

SLIDEFIX® - Vízszintes mozgatású textilárnyékoló, akár 8 m szélességig

RENSON® ismételten divatdiktátorként lépett a piacra legújabb textilárnyékolójával, a vízszintes mozgatású ZIPzáras SLIDEFIX®-el. Az árnyékoló a mai építészeti trendek alapján előtérbe helyezte a minimalista stílust és az ún. “Láthatatlan építészet” irányvonalat. Ez az új, vízszintesen mozgatható innováció olyan szélálló árnyékolási megoldást jelent, mely ideális nagy nyílások, tolóajtók és sarokelemek alkalmazásánál.

A fejlesztés egyik meghatározó szempontja volt a szélesség kérdése. Egyedülálló módon, a Slidefix-el akár 8 méter széles nyílászárókat is árnyékolhatunk, egyoldali, egymással szembeni működtetéssel vagy sarokcsatlakozással.

fixscreen technológia
slidefix

SZÉLÁLLÓ FIXSCREEN® TECHNOLÓGIA

A Slidefix® a Fixscreen® esetén alkalmazott és bevált technológiával készül. A szerkezet a textil széleihez rögzített innovatív zippzár rendszert alkalmaz, amely állandóan a rendszer sínjeiben tartja az árnyékolót, így biztosítva annak szélállóságát és teljesen zárt állapotban a rovarvédelmet.

A hagyományos textilárnyékolókkal ellentétben, ez a szerkezet oldal irányú (horizontális) mozgásra van tervezve. Ennek köszönhetően két egymás felé fordított szerkezettel akár tokkal együtti 8 m-es (7,7 m-es) fesztáv illetve sarokillesztés is kivitelezhető.

A SlideFix® előnyei

 • Szélállóság

  Üvegfelület előtt 90 km/h, szabadon álló szerkezet esetén (amennyiben nincs a textil mögött üvegfelület) 80 km/h. Pontos adatot méret függvényében lehet megadni. Megfelel az EN 13561 (Szélállóság 3. kategória) európai szabványnak.

 • Napvédelem, rovarvédelem

  Az árnyékoló megvédi otthonunkat az erős napsugárzástól, biztosítja a kellő árnyékolást. Zárt állapotban betölti a szúnyogháló funkciót.

 • Könnyű kezelhetőség

  A technológia garantálja a könnyű kezelhetőséget. Az alsó sín flottul szétszerelhető, ezáltal gond nélküli karbantartást tesz lehetővé (könnyedén eltávolíthatók a levelek, por, stb.).

   

 • Bármely épülethez illeszkedik

  A profilok választhatók eloxált kivitelben vagy elérhetőek bármilyen RAL színben. Az árnyékolók szerkezetét az üvegszál erősítésű polyester textilek széles színválasztéka teszi teljessé, hogy azok kiegészítsék, vagy éppen kontrasztot teremtsenek az épülettel és segítsenek kellemes élet- és munkakörülményeket kialakítani.

 • 8 méter szélességig

  Követi a nyílászáró vízszintes irányú mozgását, igazodik a helyiség használatához. Rendelhető egyoldali vagy két szerkezet egymással szemben történő működtetéssel, illetve sarokcsatlakoztatással. Mindezt akár 8 méter szélességig.

 • Csendes működtetés

  Mivel a vásznat a sínek tartják végig és a záróléc is kellő mértékben zárt, az árnyékoló működése nem zajos.

 • Esztétikus megjelenés

  Teljesen integrált elemei (rögzítés, vízelvezetés, kábelezés…stb.) igazán esztétikus látványt nyújtanak az épületnek. A rejtett beépítést az oldalirányba nyíló szerelőfedél teszi lehetővé. A keskeny mélységű tok, kialakításának köszönhetően könnyen elrejthető a homlokzati szigetelésbe vagy burkolat mögött. Az alsó sínt telepíthetjük úgy is, hogy teljesen összhangba/szintbe hozzuk a belső vagy külső burkolással.

 • Rejtett vízelvezetés

  Rejtett vízelvezetésének köszönhetően nincs beázás.

Egyedi vízelvezetés

Nézze meg a videókat!

Alkalmazásának 3 módja

Slidefix® egyes szerkezet

Slidefix® dupla szerkezet

egymással szemben történő működtetéssel

Slidefix® dupla szerkezet

sarok csatlakozással

- AKÁR 8 MÉTER SZÉLESSÉGIG

Méretei

Szélesség: max. 4000 + 4000 mm, magasság: max. 3000 mm

Árnyékolt felület maximális mérete egy mezővel: 12 m2 motoros mozgatással

SZÖVETVÁLASZTÉK

Üvegszálas szövet

Ezt az anyagot PVC bevonatú üvegszövet szálakból készítik (tűzvédelmi M1 kategória). Az üvegszálas szövetből készült árnyékoló alaktartó, a hő és a páratartalom nincs rá hatással, színtartó és nem bomlik. A kész árnyékoló széleit átlátszó 9 mm széles 0.3 mm vastag erősítő szalaghegesztéssel zárják. Az árnyékoló alja és teteje szintén hegesztett kivitelű, amelybe egy vezető zsinórt fűznek. Amennyiben a szerkezet magassága és szélessége meghaladja a 2,7 m-t, az árnyékolón vízszintes hegesztett összeeresztés lesz.

Poliészter

Ez a fajta anyag finom hálószerű szövetből készül, melyet tűzgátló PVC bevonattal látnak el (tűzvédelmi M1/M2 kategória). Ezzel az anyaggal a poliészter hossz és keresztirányú szálakat a bevonat készítése előtt és közben megnyújtják, hogy az anyag mérettartó és tartós legyen. Amennyiben a szerkezet magassága és szélessége meghaladja a 1,77 m-t, az árnyékolón vízszintes hegesztett összeeresztés lesz (bizonyos esetében ez a magasság 2,67 m).

Black-Out (fényzáró) üvegszálas

Ezt az anyagot csak belső árnyékolókon használják és 100 %-ban sötétítést biztosít PVC bevonatú (58%) üvegszövet szálakból (42%). Amennyiben a szerkezet magassága és szélessége meghaladja a 1,7 m-t, az árnyékolón vízszintes hegesztett összeeresztés lesz.

Black-Out (fényzáró) poliészter

Ezt az anyagot is kizárólag belső árnyékolóknál használjuk és a finom poliészter hálószerű szövet 100 %-os sötétítést biztosít, amellett, hogy tűzálló PVC bevonata van. A visszája is sötétítő PVC bevonattal ellátott. Amennyiben a szerkezet magassága és szélessége meghaladja a 1,7 m-t, az árnyékolón vízszintes hegesztett összeeresztés lesz.

Műszaki és technikai paraméterek

Működtetése

Elektronikus vezérlés: Connect & Go rendszerrel

Szerkezete

TOK ANYAGA

Préselt alumínium profil, EN AW-6063 T66 ötvözet.
Felületkezelés: Eloxálás 20 mikron vastagságban.
Porfestés: a kívánt RAL színben.

Speciális tengely

A núttal ellátott speciális tengely galvanizált acélból, kónuszosan kiképzett végződésekkel (a feltekert zippzár helyigényének megfelelően).

Záróléc

Egy galvanizált acélrúd erősíti, amelyet teljesen elfed a záróléc. A rudat PE hab borítja, hogy az alumínium és az acél ne érintkezzen. A fogadófelülethez való tökéletes illeszkedést egy műanyag záróprofil biztosítja. Anyaga préselt alumínium profil ENAW-6063 T66 ötvözet.

Felületkezelés: Eloxált 20 mikron vastagságban.
Porfestés: a kívánt RAL színben.

Alsó sín

Külső és belső vezetősínekkel készülnek. A külső vezetősín (110 x 100 mm) két részből áll, közvetlenül a tömör felületre csavarozhatóak és rejtett vízelvezetéssel rendelkezik. A belső vezetősín nagy szilárdságú műanyagból készül és (60 mm hosszú) neoprén pufferekkel van felszerelve, hogy széllökések esetén megvédje a szövetet.
Anyaga: Préselt alumínium profil ENAW-6063 T66 ötvözet.
Felületkezelés: Eloxált 20 mikron vastagságban.
Porfestés: a kívánt RAL színben.

Nézze meg kültéri textilárnyékolókról szóló videónkat!

Olvassa el szakcikkünket!

null

KÜLTÉRI TEXTILÁRNYÉKOLÓK

innováció és esztétikum
Elolvasom

Lapozzon bele brossúránkba!

Mennyibe kerül a Slidefix® árnyékoló?

A RENSON Slidefix® prémium kategóriás árnyékoló megközelítő ára:

Az árak tájékoztató jellegűek. Az aktuális szállítási díjak, egyedi megrendelői igények és a helyszíni adottságok függvényében folyamatosan változnak.

Slidefix® árnyékolóját Ön egyedi méretben rendelheti meg.

A feltüntetett bruttó ár tartalmazza:
* A megjelölt alapszerkezet árát
* Szállítási költségeket
* A szerkezet összeszerelésének díját
* A vezérlés beüzemelésének díját

A feltüntetett bruttó ár NEM tartalmazza a következőket (mely a pontos helyszíni felmérést követően határozható meg):
* Helyszínre jellemző telepítési költségek ( pl. alapozás, egyéni konzolok stb.)
* Villanyszerelési munkák

Válassza Ön is a SLIDEFIX® kültéri textil árnyékolót!

KÉRJE MOST EGYEDI ÁRAJÁNLATUNKAT!

Töltse ki az alábbi űrlapot! Adatait bizalmasan kezeljük.

[[[["field5","equal_to","Regisztr\u00e1lt Aten\u00e1d partner"]],[["show_fields","field12"]],"and"]]
1
Név
icon-user
Beépítés helye
icon-home
Telefon
icon-phone
Milyen néven van regisztrálva nálunk?Az Ön vagy a cége neve
no-icon
Méretek és darabszámok:
0 /
Megjegyzés:
0 /
Hozzájárulok, hogy az ajánlatkéréssel megadott személyes adataimat a cég kezelje, és amennyiben szükséges, azt harmadik fél számára (értsd. viszonteladó partnerünknek) továbbítsa. Nyilatkozom, hogy elolvastam és elfogadom az Adatvédelmi tájékoztatót.
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Árnyékolástechnikai termékeink országos viszonteladó partnereinken keresztül jutnak el Önhöz!

“Nem lehet olyan távol tőlünk, hogy viszonteladó partnerünk ne legyen közel Önhöz az ország bármely pontján!”

Mi történik az Ön árajánlatkérése után?

1. Ön kitölti a bal oldalon látható ajánlatkérő űrlapot. Egyszerűen csak töltse ki és írja le milyen termékre, mekkora méretben és milyen egyéb kívánságokkal szeretne árajánlatot kérni!

2. Az ajánlatkérését továbbítjuk az Önhöz legközelebb lévő partnerünknek, aki felkeresi Önt. Viszonteladó partnerünk keresni fogja Önt az Ön által megadott elérhetőségén és közösen egyeztetnek a részletekről, ami alapján a partnerünk árajánlatot fog adni Önnek!

3. Ön megrendeli tőle, mi legyártjuk és Ön a partnerünkön keresztül kapja meg. Árajánlat kérését követően az Ön terméke legyártásra kerül, melyet a viszonteladó partnerünk szakszerűen a megbeszéltek szerint beépít/beszerel Önnek!

Összefoglalva: Kérjen egyszerűen árajánlatot a megfelelő Atenád által forgalmazott termékre és a többit bízza ránk és viszonteladó partnerünkre!