fbpx

Panovista ® és Panovista® MAX

Mindent a panorámáért!

Textilárnyékolók üveg-üveg találkozású sarok nyílászárókhoz

A modern építészetben kedvelt hatalmas üvegfelületek alkalmazásánál többnyire szeretnénk a kilátás szabadságát, a csodálatos panorámát élvezni. Ilyenkor gondolnunk kell arra is, hogy bizony ezeket a nagy felületeket árnyékolni is kell, ha szeretnénk a belső tér komfortját megőrizni.

Hiába választottunk sarokillesztett üvegfelületet, az árnyékolók többségénél ezen pontoknál bezavarhat a képbe egy „oda nem illő” szerkezet/lefutó/sodrony stb. és máris megtörik a varázs. Ha mindezt szeretnénk kiküszöbölni, van megoldás!

PANOVISTA®

sarokillesztett screen

A belga Renson® legújabb fejlesztései követik az építészeti trendeket. A Panovista ® elemek lehetővé teszik sarokablakok és ajtók árnyékolását a sarkokon elhelyezett lefutó sínek és sodronyok nélkül. Maximális panoráma tárulhat elénk otthonunkból, hiszen a rendszer tökéletesen elrejthető a szabad szem elől, így árnyékolónk az épület részévé válik.

Ideális megoldás olyan sarok nyílászárók esetén, amelyek sarok profil nélkül, üveg-üveg találkozásával készülnek illetve olyan sarok ajtóknál, amelyeknek mozgó szárnya sarkokon találkozik külön saroksoroló profil nélkül. Ez a megoldás tökéletesen elrejthető, az épület tömegének részévé tehető.

Két típus közül választhat

Panovista®

a sarkokon szabadon lengő textillel

A két szárny mozgása egyszerre történik, közös 90°-ban gérvágott záróléccel, a sarkokon szabadon lengő textillel. Textil megvezetése az oldalfalaknál (nem a sarokillesztésnél) a Fixscreen®  árnyékolónál megismert ZIP technológiával történik, a falkávákba rejtett lefutó sínekkel.

Panovista® MAX

Fixscreen® technológia, a sarkokon zipzárral rögzítve

A két szárny mozgása egyszerre történik, közös 90°-ban gérvágott záróléccel, a sarkokon zipzárral rögzített és fényrés nélküli textillel. Textil megvezetése a Fixscreen® esetén megismert ZIP technológiával történik a falkávákba rejtett lefutó sínekkel.

Panovista® MAX

a sarkokon zipzárasan összeillesztett textillel

A Panovista® és Panovista® Max előnyei

 • Praktikus használat

  Mindkét oldalon a két árnyékoló egyszerre mozog. A két mező működtethető egy motorral (szélérzékelő ajánlott).

 • Napvédelem

  Az árnyékoló megvédi otthonunkat az erős napsugárzástól, biztosítja a kellő árnyékolást.

   

 • Szélállóság

  Megfelel az EN 13561 (Szélállóság 2. ill. 3. kategória) európai szabványnak, így a zörgő és foszladozó árnyékolók már a múlté lettek.

   

 • Könnyű üzemeltetés

  A technológia garantálja a könnyű kezelhetőséget.

 • Esztétikus megjelenés

  A tok és az oldalsó lefutók láthatatlanul elrejtettek, de könnyedén hozzáférhetünk a textil tengelyéhez illetve a motorhoz.

 • Csendes működtetés

  Mivel a vásznat az oldalsínek tartják végig és az alsó sín is kellő mértékben zárt, az árnyékoló működése nem zajos.

 • Nincs zavaró fényrés

  (Panovista® MAX esetén) A sarkok zipzáras rögzítésének köszönhetően a sarkoknál sem lehet fényrésre számítani.

 • Gyűrődésmentes szövet

  (Panovista® Max esetén) A speciális megvezetésnek köszönhetően az árnyékolóban a vászon mindig feszes és gyűrődésmentes.

 • Rovarvédelem

  (Panovista® Max esetén) Intenzív szellőztetést tesz lehetővé, de az árnyékoló teljesen leengedett állapotban biztosítja a rovarvédelmet is, mivel az alsó sín a párkányon egy tökéletes zárást biztosító záró profillal rendelkezik.

 • Bármilyen épülethez illeszkedik

  A profilok választhatók eloxált kivitelben vagy elérhetőek bármilyen RAL színben. Az árnyékolók szerkezetét az üvegszál erősítésű polyester textilek széles színválasztéka teszi teljessé, hogy azok kiegészítsék, vagy éppen kontrasztot teremtsenek az épülettel és segítsenek kellemes élet- és munkakörülményeket kialakítani.

panovista-thumb

Nézze meg videónkat!

Lapozzon bele brossúránkba!

Nézze meg kültéri textilárnyékolókról szóló videónkat!

Olvassa el szakcikkünket!

null

KÜLTÉRI TEXTILÁRNYÉKOLÓK

innováció és esztétikum
Elolvasom

A Panovista® és Panovista® MAX szerkezete, műszaki adatai

Préselt alumínium profil, EN AW-6063 T66 ötvözet.

Felületkezelés: Eloxálás 20 mikron vastagságban.

Porfestés: a kívánt RAL színben.

Panovista® : 110 x 150 mm-es tok méret.

Panovista® MAX: 155 x 150 mm-es tok méret.

A núttal ellátott speciális tengely galvanizált acélból, kónuszosan kiképzett végződésekkel (a feltekert zippzár helyigényének megfelelően). A közösítés a két tengely között fogas kerekes mechanizmussal történik.

Gérvágott profil, melyet egy galvanizált acélrúd erősíti, amelyet teljesen elfed a záróléc. A rudat PE hab borítja, hogy az alumínium és az acél ne érintkezzen. A párkányra való tökéletes illeszkedést egy műanyag záró profil biztosítja. Anyaga préselt alumínium profil ENAW-6063 T66 ötvözet. Felületkezelés: Eloxált 20 mikron vastagságban. Porfestés a kívánt RAL színben.

Külső és belső vezetősínekkel készülnek. A külső vezetősín (Panovista® : 34 x 110 mm és Panovista® MAX: 35 x 155 mm) két részből áll, közvetlenül a tömör felületre csavarozhatóak. A belső vezetősín nagy szilárdságú műanyagból készül és (60 mm hosszú) neoprén pufferekkel van felszerelve, hogy széllökések esetén megvédje a szövetet. Anyaga: Préselt alumínium profil ENAW-6063 T66 ötvözet. Felületkezelés: Eloxált 20 mikron vastagságban. Porfestés a kívánt RAL színben.

Összehasonlító táblázat

Szövetválaszték

Üvegszálas szövet

Ezt az anyagot PVC bevonatú üvegszövet szálakból készítik (tűzvédelmi M1 kategória). Az üvegszálas szövetből készült árnyékoló alaktartó, a hő és a páratartalom nincs rá hatással, színtartó és nem bomlik. A kész árnyékoló széleit átlátszó 9 mm széles 0.3 mm vastag erősítő szalaghegesztéssel zárják. Az árnyékoló alja és teteje szintén hegesztett kivitelű, amelybe egy vezető zsinórt fűznek. Amennyiben a szerkezet magassága és szélessége meghaladja a 2,7 m-t, az árnyékolón vízszintes hegesztett összeeresztés lesz.

Automatizálás

a nagyobb kényelemért!

null

Egyszerű távirányítás

A Somfy® automatizálással könnyedén irányíthatja teraszárnyékolójának tető-, és oldal elemeit. A kívánt hatás elérése érdekében, valamint az oldal panelek száma alapján kiválaszthatja az Önnek leginkább megfelelő távirányítót. A maximális kényelem elérése érdekében javasoljuk az eső-, és szélérzékelők beszerelését is.

null

Intelligens épületautomatizálás

Természetesen a RENSON® teraszárnyékolók vezérelhetőek intelligens épületfelügyeleti rendszerekkel (akár okostelefonon vagy tableten keresztül).

Mennyibe kerülnek a Panovista® és Panovista® MAX sarokscreen árnyékolók?

A RENSON Panovista® és Panovista® MAX prémium kategóriás sarokscreen árnyékolók megközelítő ára:

Az árak tájékoztató jellegűek. Az aktuális szállítási díjak, egyedi megrendelői igények és a helyszíni adottságok függvényében folyamatosan változnak.

Panovista® árnyékolóját Ön egyedi méretben rendelheti meg, az igény szerint választott kiegészítő elemekkel.

A feltüntetett bruttó ár tartalmazza:
* A megjelölt alapszerkezet árát
* Szállítási költségeket
* A szerkezet összeszerelésének díját
* A vezérlés beüzemelésének díját

A feltüntetett bruttó ár NEM tartalmazza a következőket (mely a pontos helyszíni felmérést követően határozható meg):
* Helyszínre jellemző telepítési költségek ( pl. alapozás, egyéni konzolok stb.)
* Villanyszerelési munkák

Válassza Ön is az Atenád által forgalmazott Panovista® sarokscreen árnyékolót!

KÉRJE MOST EGYEDI ÁRAJÁNLATUNKAT!

Töltse ki az alábbi űrlapot! Adatait bizalmasan kezeljük.

[[[["field5","equal_to","Regisztr\u00e1lt Aten\u00e1d partner"]],[["show_fields","field12"]],"and"]]
1
Név
icon-user
Beépítés helye
icon-home
Telefon
icon-phone
Milyen néven van regisztrálva nálunk?Az Ön vagy a cége neve
no-icon
Méretek és darabszámok:
0 /
Megjegyzés:
0 /
Hozzájárulok, hogy az ajánlatkéréssel megadott személyes adataimat a cég kezelje, és amennyiben szükséges, azt harmadik fél számára (értsd. viszonteladó partnerünknek) továbbítsa. Nyilatkozom, hogy elolvastam és elfogadom az Adatvédelmi tájékoztatót.
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Árnyékolástechnikai termékeink országos viszonteladó partnereinken keresztül jutnak el Önhöz!

“Nem lehet olyan távol tőlünk, hogy viszonteladó partnerünk ne legyen közel Önhöz az ország bármely pontján!”

Mi történik az Ön árajánlatkérése után?

1. Ön kitölti a bal oldalon látható ajánlatkérő űrlapot. Egyszerűen csak töltse ki és írja le milyen termékre, mekkora méretben és milyen egyéb kívánságokkal szeretne árajánlatot kérni!

2. Az ajánlatkérését továbbítjuk az Önhöz legközelebb lévő partnerünknek, aki felkeresi Önt. Viszonteladó partnerünk keresni fogja Önt az Ön által megadott elérhetőségén és közösen egyeztetnek a részletekről, ami alapján a partnerünk árajánlatot fog adni Önnek!

3. Ön megrendeli tőle, mi legyártjuk és Ön a partnerünkön keresztül kapja meg. Árajánlat kérését követően az Ön terméke legyártásra kerül, melyet a viszonteladó partnerünk szakszerűen a megbeszéltek szerint beépít/beszerel Önnek!

Összefoglalva: Kérjen egyszerűen árajánlatot a megfelelő Atenád által forgalmazott termékre és a többit bízza ránk és viszonteladó partnerünkre!