fbpx

A minőségi időtöltés az új luxus!

SKYE pergolarendszer

Fedezze fel a kertjében rejlő lehetőségeket!

SKYE®

CSÚCSKATEGÓRIA A TERASZÁRNYÉKOLÁSBAN

A magával ragadó életstílus

Prémium kategóriában a belga RENSON cég ismételten megmutatta, hogy 2017-ben milyen színvonalon lehet élvonalban maradni a teraszárnyékolásban. A stuttgarti világkiállításon bemutatott SKYE®, a népszerű Camargue® továbbfejlesztett változata, mely ezentúl az Ön kertjébe is beköltözhet.

A Skye-t elsősorban azoknak ajánljuk, akik mernek nagyokat álmodni.

Szeretnek kitűnni a tömegből, keresik az egyediséget, merészséget, és mindenből a legjobbat akarják.

Méltón nevezhetjük kertünk, teraszunk ékszerének is, hiszen megalkotói a legnagyobb komfort elérése mellett a külsőségekre is nagy hangsúlyt fektettek. Messzemenőkig a legújabb őrület a kerti és teraszárnyékolásban.

Mit tud ez az árnyékoló, amit más nem?

Egyedülálló eltolható és elforgatható lamellás tetőrendszer vízelvezető technológiával

 • A lamellákat kedvünk szerint eltolhatjuk. Nyitott állásban nem blokkolják a napsugarakat, így lakóterünk világos maradhat. Élvezhetjük a hűs árnyékot, vagy a ragyogó napsütést árnyékolónk alatt. A lamellák eltolásával akár még kedvünk szerint napozhatunk is.
 • A tetőlamellák forgatásával szabályozhatjuk a meleg levegő áramlását.
 • A lamellák tökéletesen zárhatók. Dupla faluknak köszönhetően az árnyékolónak nagyobb a hóterhelése, valamint a hő és hangszigetelése.
 • A lamellák között nincsenek hézagok.
 • Árnyékolónk megvéd az erős naptól, esőtől vagy akár az erős széltől is.
 • A szerkezetbe tökéletesen integrálva került kialakításra a vízelvezetés, nincs több beázás, csöpögés.
 • Végtelen testreszabási lehetőséget rejt.

LUXUS – EGYEDISÉG – MAXIMÁLIS KOMFORT

Kiváló minőség kompromisszumok nélkül

 • Mindennemű rögzítési megoldás, kábelezés a szabad szem elől rejtett marad, esztétikus megoldást nyújt.
 • A lamellák, tartóoszlopok, profilok LED világítással rendelkezhetnek, melyek igazán hangulatossá teszik teraszunkat.
 • A pavilont fűtéssel és hangszórókkal lehet felszerelni, így 4 évszakossá tehetjük teraszunkat, fokozva kihasználtságát és a komfortosságát.
 • Szélálló panelek, csúsztatható üveg vagy fa Loggia tolóajtók szintén a szerkezetbe építhetőek, így igényeinkhez igazíthatjuk exkluzív árnyékolónkat.

Szabadalmaztatott S-DRIVE technológia a lamellák megbízható működéséért.

 • precíz, kidolgozott részletek
 • egyedi fejlesztések
 • vonzó megjelenés
 • letisztult vonalvezetés
 • kifogástalan minőség
 • végtelen személyre szabási lehetőség
 • mélyámulatba ejtő atmoszféra

Miért a SKYE teraszárnyékolót válassza?

ELTOLHATÓ LAMELLÁK

A Skye lamelláit nem csupán elforgathatjuk, de akár teljesen el is húzhatjuk őket, ennek köszönhetően akár napozhatunk teraszunk alatt, nem árnyékolnak be a lamellák.

ALUMÍNIUM SZERKEZET

Alumínium szerkezetének köszönhetően hihetetlen időtálló, nem kell festegetni, nem szívja ki a nap. Bármilyen RAL színre festve rendelhető.

SZÉLES TEXTILVÁLASZTÉK

Az oldalárnyékoló textilek PVC bevonatú üvegszálból készülnek, amelyek következtében UV állók, alaktartók, nedvességállók, lángállók és rengeteg szín közül választhat.

REJTETT VÍZELVEZETÉS

A pergola tetejére hulló csapadék elvezetése tökéletesen rejtett vízelvezető csatornákkal van megoldva, így az esővizet csak az oszlop alján található kifolyónál láthatjuk újra.

OLDALZÁRÁSOK

A szerkezetbe integrálható különböző oldalárnyékolási lehetőségekkel szabályozhatja az oldalról beáramló fényt, ezáltal az időjárás alakulásához, illetve saját kényelméhez igazíthatja árnyékolóját.

BÁRMILYEN ÉPÜLETHEZ ILLIK

Bármilyen épülethez tökéletesen illeszkedik, legyen az modern vagy klasszikus stílusú.

BŐVÍTHETŐ SZERKEZET

Folyamatos bővítési lehetőségnek köszönhetően, akár a legkisebb beruházási értékkel tudjuk megrendelni Skye teraszárnyékolónkat.

KIEGÉSZÍTŐ OPCIÓK

Rendelhető a szerkezetbe épített LED világítással, speciális hangtechnika, vagy akár hősugárzó rendszerrel. Mindezek utólagosan is beépíthetők.

HAMAROSAN

AERO SKYE Dual

AERO SKYE® (Dual)

Egy elegáns tetőszerkezet (tartóoszlopok nélkül), elforgatható és eltolható lamellákkal, amely beépíthető bármilyen szerkezeti elemre vagy acélszerkezetre (akár egy 11,75 m-es épületbe, köztes áthidalók nélkül).

Szabadalmaztatott S-drive technológiával.

A forgatható lamellák biztosítják a nap és az eső elleni védelmet. Azonban, amikor a lamellákat eltoljuk, a ragyogó napsütésben napozhatunk, vagy élvezhetjük a tisztán kéklő eget.

A tetőlamellákat okostelefon vagy táblagép alkalmazásával elforgatjuk, kinyithatjuk vagy lezárhatjuk. Az alkalmazás különböző jelenetek beállítására is használható, hogy tökéletes hangulatot biztosítson a nap bármely időszakában. Minden rögzítőelem, kábelezés és horgony integrált, ugyanúgy, mint az oldalsó vízelvezető rendszer, így nemcsak esztétikus, de beázás mentes is.

Tervezési tippek a megfelelő árnyékoló választásához

null

KERTI PERGOLÁK TERVEZÉSE

Elolvasom
null

OUTDOOR OTTHONOK TERVEZÉSE

Elolvasom

Lapozzon bele brossúránkba!

Nagyításhoz kattintson a fullscreen ikonra.
A teljes nézetből való kilépéshez nyomja meg az ESC billentyűt.

Tegye egyedivé Skye árnyékolóját!

Oldalárnyékolási módok

 1. Fixscreen árnyékoló, mely átlátszó Crystal ablakkal is kérhető
 2. Loggia panelek, (fix vagy mozgatható lamellás, fa, alu, screen)
 3. Üveg tolóajtók
 4. Kombinált árnyékolás (Üvegtolóajtó + Fixscreen + Függöny)
 5. Linius fal
 6. Kültéri függöny (kombináltan is)

 

Az alábbiakban részletesen bemutatjuk Önnek a különféle oldalárnyékolási lehetőségeket, melyeket igénye szerint választhat.

1. FIXSCREEN árnyékoló

Nagyon szeles teraszok esetén az oldalárnyékolókkal bővíthető Camargue illetve Lapure teraszárnyékoló típusok jelentenek megoldást.

A szerkezetbe teljesen integrált, függőleges mozgású Fixscreen® textilárnyékoló beépítésével, tökéletesen megoldható az oldalsó árnyékolás, a betekintés elleni védelem és a szúnyogháló funkció is együttesen. Az oldaltextilek kérhetők áttetsző Crystal ablakokkal, így a kilátás még zavartalanabbá válik.

A Renson egyedülálló Fixscreen technológiájának köszönhetően olyan zipzáras textilárnyékolókat integrálhatunk a szerkezethez, mely szabadon álló szerkezetként (üvegfelület nélkül) akár 80 km/h-ás szélben is helytáll az időjárásnak, a textil nem ugrik ki a helyéről, nem szakad, nem rángat, így megfelelő komfortot biztosít. A textilek ebben az esetben a szúnyogháló funkciót is betöltik szövésüknek köszönhetően, így a kellemetlenkedő rovaroktól is megóvja a környezetet.

Választható szövetek

A magas minőségű Serge® textilek egyedi anyaguknak köszönhetően tökéletes fényáramlást biztosítanak
a rendkívüli napvédő tulajdonságuk mellett!

null

SERGÉ TEXTILEK

Üvegszál alapanyagú PVC bevonatú textil. Az üvegszálnak köszönhetően nem indul bomlásnak, UV és időjárásálló. Felületi struktúrája eltér a Soltis kivételétől. Tűzállósága M1-es osztályú.

Kattintson ide és nézze meg a textileket!

2. LOGGIA panelek

A Loggia® panelek kiválóak egy csúszóajtó vagy csúszófal létrehozásához. A panelek alumíniumba foglalt lamellák, melyek többféle anyagból készülhetnek.

Több panel alkalmazásával az egész oldal eltakarható.

TÍPUSOK:

Loggiawood: fa lamellák [WR cédrus]
Loggiawood Privacy: forgatható fa lamellák [WR cédrus] – teljesen zárt állapotból a teljesen nyitott állapotba hajthatók
Loggiascreen 4FIX: textilpanelek [üvegszálas]
Loggialu: alumínium lamellák
Loggialu Privacy: forgó alumínium lamellák – teljesen zárt állapotból a teljesen nyitott állapotba hajthatók

Loggia újdonság a Rensontól

Választható dizájnok és Privacy lamellák

Különböző dizájnok közül válogathatunk. A lamellák készülhetnek fából vagy alumíniumból. A Loggia választható úgynevezett Privacy lamellákkal is, melyek a többivel ellentétben elforgathatók és manuálisan bárhol fixálhatók a zárttól a teljesen nyitott pozícióig.

Innováció: A Flexguide Evo kiegyenlíti a kisebb eltéréseket

A Flexguide lehetővé teszi, hogy a rendszer az alsó sínben automatikusan kiegyenlítse a dőlésszöget vagy a talaj egyenetlenségeit, maximum 60 mm-ig. Ezzel szükségtelenné válik a különböző kitöltések alkalmazása azért, hogy az alsó sín szintbe kerüljön. A lekerekített alsó sín az arra merőlegesen érkező mozgásokat is elnyeli.

Innováció: Minimális rés a tolópanelek és a felső sín között

Az Autofix rendszer (Loggia panelekbe integrált felfüggesztő konzol) alkalmazásával esztétikus dizájn érhető el.

Pozicionáló zár

A panelek megállíthatók a kívánt pozícióban, a mágneszár pedig könnyen működtethető egy karral.

Választható horgonyzár

A horgonyzár lehetővé teszi, hogy egy panelt rögzítsünk az oszlophoz vagy egy másik panelhez.

Innováció: Vászon

A hatékony textilfeszítési rendszernek köszönhetően a textil mindig feszes marad és takarja a keretprofilok jelentős részét mind az egyoldalú, mind a kétoldalú változatok esetében.

Felfüggesztések

A panelek bezárása során elegendő az első panelt mozgatni, a többi panel automatikusan követi azt. Kinyitás esetén a paneleket külön-külön kell működtetni.

Kitöltő lamellák

A kitöltő lamellák választhatók a keret színében, melyek az alsó és a felső keret mentén kialakuló lyukakat hivatottak eltakarni.

3-4. Üveg tolóajtó és kombinációi

Ha kívül hideg van vagy esik az eső, Ön az üveg tolóajtót csak elhúzza és máris védve van. Az üvegnek köszönhetően a kilátás teljesen megmarad. Az üveglapok közötti kis rés biztosítja az elegendő levegőt a helyiségben vagyis a szellőzést zárt állapotban is.

 • Belül meleg a fűtésnek köszönhetően a hűvösebb hónapokban is, így Ön nyugodtan kinn maradhat hosszabb ideig a teraszon, kertben.
 • Könnyű mozgatás: A panelek könnyen és hang nélkül mozgathatók. A tolóajtók szélességétől függően működtethető balra, jobbra vagy mindkét irányba.
 • Zárható, így fokozottabb a biztonság. Egy extra zár hozzáadásával a terasza azonnal zárhatóvá válik. Így akár bútorait vagy más dolgait is kint hagyhatja.
 • Egyszerű szerelhetőség: A panelek könnyen leszerelhetők, hogy megtisztítsuk az üveget0.

Az üvegtolóajtó kiegészíthető integrált Fixscreen árnyékolóval vagy Kültéri függönnyel is.

5. LINIUS fal

A rögzített Linius fal egyoldali vagy kétoldali megoldással választható.

A kétoldalas fal hangszigetelést is lehetővé tesz, így a szabadban egy pihenő sarkot tudunk kialakítani, ahol csendben élvezhetjük a természet hangját, relaxálhatunk.

A fal magassága is választható. Építhetjük akár a teraszrendszer teljes magasságáig, vagy akár egy általunk választott magasságban.

Utóbbi előnyös például hotelek, vendéglátóegységek teraszára korlát funkcióként alkalmazva, ahol balkonmagasságig szeretnénk zárni a teraszt.

 • Tökéletes illeszkedés
 • Láthatatlan csatlakozás
 • Zavaró hézagok nélkül

6. Kültéri függöny

Romantikus, mesebeli légkör az alkonyokon!

Camargue, Algarve és Skye árnyékolók kiegészíthető un. Kültéri függönyökkel.

Ezek a poliészter függönyök kültéri használatra alkalmasak, vízálló, penészálló és portaszító tulajdonságuknak köszönhetően. Időjárás-ellenálló képességekkel rendelkeznek, nem ráncolódnak, színtartóak mosást követően is.

Skye és Camargue rendszerek igény szerint kombinálhatók üveg tolóajtóval és integrált Fixscreen árnyékolóval.

A kültéri függönyök minden esetben kombinálhatók Updown LED világítással, így teraszunk romantikus érzést kelt majd az alkonyokon.

Kiegészítő extrák

Élvezze a nap minden pillanatát!

Világítás

Amikor kezd besötétedni, egyszerűen kapcsolja fel a beépített világítást.

A megfelelő világítás kiválasztása lehetővé teszi a kedvével harmonizáló hangulat megteremtését. Opcionálisan választhatja a lamellákba beépített LED világítást.

 • felfelé, vagy lefelé irányuló világítás (up and down led) biztosítja a kívánt direkt, vagy indirekt fényt. Tetőszerkezetenként 2 felfelé, és 2 lefelé irányuló világítás beszerelésére van mód. Ez vagy csak a rövidebbik, vagy csak a hosszabbik oldalt jelenti.
 • oszlopokba integrált világítás (colomno led) – Minden oszlop belsejébe egy LED sor beépíthető. Egy árnyékoló esetében, ez maximálisan 4 oszlopot jelent.
 • lamellákba integrált led (Lineo® led) egyenletes megvilágítást biztosít

Választhat

 • meleg fehér fény, [tökéletes meghitt baráti összejövetelekhez],
 • tiszta fehér fény [olvasáshoz] és
 • RGB [csak felfelé irányuló világítás] fények közül, a megfelelő hangulat megteremtése érdekében.

Alkalomhoz illően beállíthatja világításának fényerejét is. A RENSON® LED világítás kiemelkedően gazdaságos, időtálló, minőségi, és egyenletes fényerősségű világítást biztosít, melynek fényereje szabályozható.

Fűtés és hangtechnika

HEAT & SOUND BEAM® modul beépített fűtés hangszórókkal, komfort hűvösebb időben is

A beépített, választható fűtés mindezt lehetővé teszi. Az egyenletes hőelosztás biztosítja a belső hőmérséklet stabilitását akár enyhe hőmérséklet csökkenés esetén is. A modul beépített süllyesztett hangszóróinak köszönhetően kedvenc dallamát hallgatva relaxálhat kertjében vagy teraszán.

Technikai adatok

A fűtés beszerelésének legmegfelelőbb pozíciója, a már meglévő fallal szemben javasolt, ezáltal a falról visszavetült hőhatás még jobban érvényesül. Maximalizálása érdekében, javasoljuk, hogy további elemekkel bővítse teraszát, [pld. üvegpanelek, Fixscreen®, stb.] melyek biztosítják a további fedettséget.

 • Méretek: H 165 mm x D 47 mm
 • Dőlésszöge 30° könnyen állítható
 • Szélessége megegyezik a tető szélességével

FŰTÉS – fűtés variációk:

 • Méretek: H 160 mm x W 1,284 mm
 • 12 A/fűtés
 • 2600 W/fűtés
 • Vízálló IP65

HANGZÁS – hangszórók:

 • Méretek: H 160 mm x W160 mm
 • süllyesztett “Plane Wave” technológiás hangszórók
 • 25 W RMS/50 W teljesítményű,
 • vízálló IP65

Átlátszó lamellák - LINEO® LUCE

Nyitottabb tér, elegánsabb hatás

Opcionálisan lehetőség van, hogy az alumínium lamellákat átlátszó (un. Lineo® Luce) lamellákra cseréljük. Amikor lamellái egy részét átlátszó elemekkel egészítjük ki, még nyitottabb, még szabadabb hatást érhetünk el, ezáltal több fényt engedhetünk be otthonunkba. Tetőszerkezetenként összesen 5 átlátszó lamellát építhetünk be. Elrendezésük ízléstől, és igényeinktől függően egymás mellé vagy különböző elosztásban is telepíthetők.

EGYEDI OSZLOPMEGOLDÁSOK

Megnövelt árnyékolótér, oszlopokon való túlnyúlás

Camargue, Algarve, Lapure rendszereknél lehetőség van az oszlopok áthelyezésére. Ez nemcsak esztétikailag érdekes, hanem olyan esetekben is hasznos lehet, amikor teraszunknak ki kell lépnie a teraszburkolaton kívülre annak érdekében, hogy kellő árnyékot adjon teraszunk még alacsony napállásnál is. Néhány esetben építészeti szempontok is megkívánják az oszlopok áthelyezését. Fontos, hogy a lábakat maximum a pivot oldal 1/5-vel lehetséges eltolni.

Műszaki összetétel és technikai adatok

Szerkezet színválaszték

ral-korbevagottA SKYE SZÍNEI:

A Skye kerti árnyékoló színvilágát a RAL színmintából tetszőlegesen választhatja ki.

Porszórással festve, struktúrált kivitelben, a bevonat 60-80 mikron vastagságban.

LEGKEDVELTEBB SZERKEZET SZÍNEK:

camargue-best-colors

Szélellenállás

A Skye lamelláinak zárt állapotában legfeljebb 130 km/h szélerősségig garantál a gyártó cég, míg az oldal ill. szemközti árnyékolókra ( Fixscreen®), zárt pozícióban 60 km/h-ig.

windspeed-szelteszt-fixscreen

Hóterhelés

max. 110 kg/m2

EGYEDI VÍZELVEZETÉS

lamella-vizelvezetesA Renson árnyékolók speciális vízelvezető rendszerüknek köszönhetően, csapadék esetén megóvnak a beázástól és csöpögéstől, így árnyékolónk alatt minden pillanatot komfortosan, a legnagyobb kényelemben élvezhetünk. Az esővíz elvezetésre kerül akkor is, ha a lamellák nincsenek zárt állapotban, mert a lefolyó víz az alumínium profilba integrált ereszcsatornán kerül elvezetésre.

Automatizálás

a nagyobb kényelemért!

null

Egyszerű távirányítás

A Somfy® automatizálással könnyedén irányíthatja teraszárnyékolójának tető-, és oldal elemeit. A kívánt hatás elérése érdekében, valamint az oldal panelek száma alapján kiválaszthatja az Önnek leginkább megfelelő távirányítót. A maximális kényelem elérése érdekében javasoljuk az eső-, és szélérzékelők beszerelését is.

null

Intelligens épületautomatizálás

Természetesen a RENSON® teraszárnyékolók vezérelhetőek intelligens épületfelügyeleti rendszerekkel (akár okostelefonon vagy tableten keresztül).

Mennyibe kerül a Skye kerti árnyékoló?

A RENSON Skye prémium kategóriás teraszárnyékoló megközelítő ára:

A feltüntetett ár kizárólag az alap szerkezetet tartalmazza (lamellás tető 4 oszloppal), oldalárnyékolók, kiegészítők nélkül.

Az árak tájékoztató jellegűek. Az aktuális szállítási díjak, egyedi megrendelői igények és a helyszíni adottságok függvényében folyamatosan változnak.

Skye árnyékolóját Ön egyedi méretben rendelheti meg, az igény szerint választott kiegészítő elemekkel.

A feltüntetett bruttó ár tartalmazza:
* A megjelölt alapszerkezet árát (oldalárnyékolók és egyéb extrák nélkül)
* Szállítási költségeket
* A szerkezet összeszerelésének díját
* A vezérlés beüzemelésének díját

A feltüntetett bruttó ár NEM tartalmazza a következőket (mely a pontos helyszíni felmérést követően határozható meg):
* Helyszínre jellemző telepítési költségek ( pl. alapozás, egyéni konzolok stb.)
* Villanyszerelési munkák

Válassza Ön is a Skye terasz árnyékolót!

Az elegáns karcsú formavilágnak, és a valamennyi RAL színben elérhető színválasztéknak köszönhetően a Skye® árnyékolók bármilyen építészeti stílushoz illeszthetőek: klasszikushoz vagy modernhez egyaránt.

Ha Ön Skye® terasz és kerti árnyékolót vásárol, akkor a minőségre szavaz és az elegáns, meghitt otthon megteremtése mellett dönt.

Nincs több kidobott pénz, vagy felesleges aggodalom, hiszen olyan terméket vásárol, amely hosszútávon biztosítja az Ön kényelmét és elégedettségét. Gyűjtse be az elismerő szavakat családtagjaitól, barátaitól, miközben jó ízléséről beszélnek a stílusos árnyékolói láttán. A Skye® barátságos atmoszférája, vonzereje lesz otthonának!

Hangulatos kert, meghitt terasz a Skye® kerti árnyékolójával! A Skye® barátságos atmoszférája, vonzereje lesz otthonának! Kérjen ajánlatot most!

Kérje szakértőink segítségét a tervezéshez!

archishade_logo_szlogennel

Válassza Ön is az RENSON Skye kerti- és teraszárnyékolót!

KÉRJE MOST EGYEDI ÁRAJÁNLATUNKAT!

Töltse ki az alábbi űrlapot! Adatait bizalmasan kezeljük.

[[[["field5","equal_to","Regisztr\u00e1lt Aten\u00e1d partner"]],[["show_fields","field12"]],"and"]]
1
Név
icon-user
Beépítés helye
icon-home
Telefon
icon-phone
Milyen néven van regisztrálva nálunk?Az Ön vagy a cége neve
no-icon
Melyik típus érdekli?
Méretek és darabszámok:
0 /
Megjegyzés:
0 /
Hozzájárulok, hogy az ajánlatkéréssel megadott személyes adataimat a cég kezelje, és amennyiben szükséges, azt harmadik fél számára (értsd. viszonteladó partnerünknek) továbbítsa. Nyilatkozom, hogy elolvastam és elfogadom az Adatvédelmi tájékoztatót.
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Árnyékolástechnikai termékeink országos viszonteladó partnereinken keresztül jutnak el Önhöz!

“Nem lehet olyan távol tőlünk, hogy viszonteladó partnerünk ne legyen közel Önhöz az ország bármely pontján!”

Mi történik az Ön árajánlatkérése után?

1. Ön kitölti a bal oldalon látható ajánlatkérő űrlapot. Egyszerűen csak töltse ki és írja le milyen termékre, mekkora méretben és milyen egyéb kívánságokkal szeretne árajánlatot kérni!

2. Az ajánlatkérését továbbítjuk az Önhöz legközelebb lévő partnerünknek, aki felkeresi Önt. Viszonteladó partnerünk keresni fogja Önt az Ön által megadott elérhetőségén és közösen egyeztetnek a részletekről, ami alapján a partnerünk árajánlatot fog adni Önnek!

3. Ön megrendeli tőle, mi legyártjuk és Ön a partnerünkön keresztül kapja meg. Árajánlat kérését követően az Ön terméke legyártásra kerül, melyet a viszonteladó partnerünk szakszerűen a megbeszéltek szerint beépít/beszerel Önnek!

Összefoglalva: Kérjen egyszerűen árajánlatot a megfelelő Atenád által forgalmazott termékre és a többit bízza ránk és viszonteladó partnerünkre!