fbpx

SZAKTANÁCSOK

Szakértői tippek árnyékolók vásárlásához, tervezéséhez

Modern kerti pergolák tervezése. Az első lépések döntés előtt.

Egy újabb helyiséggel növelhetjük otthonunk alapterületét a modern kerti- és teraszárnyékoló rendszerekkel. Ezek a pergolák az árnyékoláson túl egyfajta életérzés (garden casual) megteremtését hivatottak elérni a szabadban, ahol a legnagyobb komfort mellett egész évben minőségi időt tölthetünk családunkkal, barátainkkal időjárástól függetlenül. Tervezésük komoly szakértelmet igényel. A termékkínálat széles, a döntés viszont nem olyan egyszerű. Mutatjuk a legfontosabb lépéseket a tervezéstől a kivitelezésig, a terméktípusok bemutatásával, hasznos gyártói tanácsokkal és az esetleges buktatókkal!

NÉZZE MEG VIDEÓNKAT!

820-500skyeaero

Tartsa kinn a bogarakat, poloskákat otthonából új fejlesztésünkkel!

A PROBLÉMA:
A hagyományos szúnyoghálóval kombinált redőnyök a legtöbb esetben nem védik meg otthonunkat a kellemetlenkedőktől. Előfordul ugyanis, hogy a fifikás bogarak, a redőnytokot belülről megkerülve bejutnak a rovarháló és az ablaküveg közé, így máris ellepik otthonunkat.

A MEGOLDÁS:
Új fejlesztésünknek köszönhetően…

NÉZZE MEG VIDEÓNKAT!

poloska-kep

Pliszé: csúcstechnológia a szúnyoghálók területén

A szúnyogháló különböző típusai Európa számos országában rendkívül elterjedt és hasznos felszereltségként jelennek meg. Kialakításuk egyre praktikusabb és még inkább a felhasználók érdekeit szolgálják. Ma már az egyes típusok stílusos megjelenése a lakberendezők, építészek, belsőépítészek kifinomult ízlésének is eleget tesznek. Az Atenád az innovatív árnyékolók gyártása mellett a szúnyogháló szerkezetek fejlesztésében is előremutató tevékenységet folytat, melyben a minőségnek jelentős szerepet tulajdonít.

NÉZZE MEG VIDEÓNKAT!

szaktanácsok pliszé cikk

A külső textilárnyékolók Fixscreen-rendszerével új dimenzió kezdődött az árnyékolásban

Az erős, tartós textíliák felhasználása árnyékolási célokra, régi találmány és manapság is népszerű. Azonban a 21. század textil árnyékolói számos olyan tulajdonsággal és technikai megoldással rendelkeznek, melyekről elődeink nem is álmodhattak. Ablakok árnyékolására régóta használnak textíliákat, csakhogy a modern építészetben megjelenő egyre nagyobb méretű üvegfelületekre a korábbi megoldások már nem voltak elégségesek.

NÉZZE MEG VIDEÓNKAT!

fixxscreen-kep

A télikert nélkülözhetetlen eleme a megfelelően...

Egy szépen és jól megépített télikert a lakás egyik legkedveltebb része lehet, teljes joggal. Ahhoz azonban, hogy a nyári, forró napsütésben is tökéletesen ki tudjuk használni az előnyös adottságokat, a megfelelő árnyékolásról feltétlenül gondoskodnunk kell. Az elégtelen árnyékolástól – legyen szó középületről, társas- vagy családi házról – az épület teljes hőháztartása felborulhat, ami aztán a magas üzemeltetési költségekben is komolyan megjelenik.

NÉZZE MEG VIDEÓNKAT!

telikertszakt

Napellenző kiválasztása teraszra, erkélyre

A jól megválasztott, könnyen kezelhető és jó minőségű napellenzővel erkélyünket, teraszunkat otthonunk egyik legkényelmesebb zónájává alakíthatjuk a nyári időszakban. Sokunk számára ismerős a homlokzatra rögzített, kurblival kihajtható, könyökkaros, akril, vagy poliészter textil napellenző, melyet minden szezon elején, majd a végén is le és fel kell szerelni, a garázsban, vagy a pincében tárolni, a heves szelektől és zivataroktól pedig lehetőleg kímélni. Ideje tehát olyan korszerű szerkezetekre váltanunk, melynek anyaga és rögzítése is jól bírja az időjárás viszontagságait, mozgatása egyszerű, szerelni pedig egyszer kell, amikor a helyére kerül.

NÉZZE MEG VIDEÓNKAT!

k450-sullyesztett-budapest-csaladi-haz (6)

Zsaluzia - modern és esztétikus árnyékolás

Külső és belső tereink árnyékolására számos lehetőség kínálkozik. A zsaluzia, egyszerű működtetésének és előnyös megjelenésének köszönhetően egyre nagyobb népszerűségnek örvend.Az alumínium ötvözet anyagú zsaluzia egy külső lamellás árnyékoló, magas műszaki tartalommal. Kültéri árnyékolóként, a nap káros sugárzását már az üvegen és az épületen kívül felfogja, ezáltal a belső árnyékoló szerkezeteknél magasabb hővédelmi hatékonysággal bír (nem alakul ki üvegházhatás stb.).

NÉZZE MEG VIDEÓNKAT!

zsaluziacikkkep1

Energiatudatos, korszerű, öntartó zsaluzia-rendszerek

Az öntartó zsaluziák egy komplett rendszert alkotnak, melyek semmiféle csavarozást nem igényelnek, így használatukkal lehetségessé válik a hőhídmentes kialakítás. Az Alumark S-Kompakt EVO -a többi rendszerrel ellentétben- egy különleges precíz tokkal készül, mely extrudált alumínium profilokból és öntött alumínium tokvég elemekből áll, így sokkal egyenesebb, alaktartóbb, és méretpontosabb, mint a hagyományos tokkialakítások.

NÉZZE MEG VIDEÓNKAT!

BT_20200917_Abigel_298-HDR

Atenád redőnyök: zsákbamacska helyett hosszú távú megoldás

A faredőnyöktől napjainkra eljutottunk a redőnyrendszerek legújabb generációjához, amelyek egyre jobban szolgálják a felhasználók igényeit. Cikkünkben rávilágítunk a technikai megoldásokra, a legújabb fejlesztésekre, illetve a redőnyvásárlás előtti leghasznosabb tudnivalókra, hiszen az árnyékolástechnikai megoldásokban minőséget és innovációt tűztünk az Atenád zászlajára.

NÉZZE MEG VIDEÓNKAT!

redony_zsakbamacska_cover

Alumínium redőny vásárlás előtti tudnivalók

Alumínium redőny vásárlás előtti tudnivalók …azaz minőség vagy olcsó ár? Górcső alá vettük a német HEROAL redőnyléccel gyártott és az olcsón kínált alumínium redőnyöket, hogy megnézzük, érdemes-e lemondani a minőségről…az eredmény igazán meggyőző! Alumínium redőnyöket nem rövidtávra választ az ember. Ha alumínium redőny vásárlása mellett döntünk, egyértelműen több pénzt szánunk redőnyeinkre, mintha az olcsóbb, kevésbé…

Loggia - a modern, tolópaneles zsalugáter

Időtálló, sínrendszerben mozgatható, újgenerációs, kültéri árnyékoló alumínium szerkezettel és panelekkel, széleskörű felhasználással. A loggia elnevezésű tolópaneles zsalugáter egy egyedülálló árnyékoló, mely funkcionalitását tekintve nem helyettesíthető semmilyen más kültéri árnyékolóval, legyen az lamellás vagy textil szerkezet. Tekintve, hogy az árnyékoló egy sínben fut és ennek köszönhetően vízszintes irányban mozgatható, nem szükséges például a nyílászáró előtti teljes területet lefedni vele. Ennek megfelelően szélességi korlátozás sincs a loggia telepítését illetően, akár hatalmas szélességű felületek lefedését is lehetővé teszi, bármi nemű fix osztás alkalmazása nélkül.

NÉZZE MEG VIDEÓNKAT!

loggia oldalra

Beltéri árnyékolás - a lakberendezés fontos eleme is

A beltéri árnyékolás szerves részét képezi a belsőépítészeti stílusok kiteljesedésének. Érdemes még a lakberendezési szakasz előtt eldönteni, hogy milyen árnyékolót szeretnénk és érdemes ennek tudatában kialakítani a belső tereket. Cikkünkben feltárjuk a beltéren elhelyezhető árnyékolók széles skáláját, azok tulajdonságait és előnyeit, valamint abban is segítünk, hogy milyen stílusirányzathoz, milyen árnyékoló illik a legjobban.

NÉZZE MEG VIDEÓNKAT!

videohoz

Fixscreen és Winscreen vásárlás előtti tudnivalók

Mielőtt SOLTIS textillel gyártott Fixscreen, Winscreen vagy Winscreen Mini árnyékolót vásárol, érdemes a következőket elolvasnia! A SOLTIS textilekkel gyártott árnyékolók rendelése során felmerülő gondolatokra, ötletekre, hasznos tudnivalókra hívjuk fel a figyelmét! Soltis textilek szélességi méretei: Alapesetben a textil szélessége 177 cm, bizonyos Soltis színekből rendelhető 267 cm-es tekercsszélesség is, egyedi esetekben.

Redőnymotorok szakszerű bekötése

Kerülje el a problémákat és az életveszélyes helyzeteket szakszerű beépítéssel! Segítünk Önnek! „HASZNOS TUDNIVALÓK” rovatunkban most a redőnymotorok helyes bekötésének fontosságára hívjuk fel a figyelmét! Új épület  kivitelezése esetén  az a szakszerű megoldás, ha az  árnyékoló gyári kábele gégecsőben elvezetve, szabványos kötődobozban, villanyszerelő által kerül bekötésre.  Szintén kívánatos, hogy az árnyékolók mindegyike külön biztosítékkal legyen.

Alumínium redőny vásárlás előtti tudnivalók

Alumínium redőny vásárlás előtti tudnivalók …azaz minőség vagy olcsó ár? Górcső alá vettük a német HEROAL redőnyléccel gyártott és az olcsón kínált alumínium redőnyöket, hogy megnézzük, érdemes-e lemondani a minőségről…az eredmény igazán meggyőző! Alumínium redőnyöket nem rövidtávra választ az ember. Ha alumínium redőny vásárlása mellett döntünk, egyértelműen több pénzt szánunk redőnyeinkre, mintha az olcsóbb, kevésbé…