fbpx

Atenád redőnyök

zsákbamacska helyett hosszú távú megoldás

A faredőnyöktől napjainkra eljutottunk a redőnyrendszerek legújabb generációjához, amelyek egyre jobban szolgálják a felhasználók igényeit. Cikkünkben rávilágítunk a technikai megoldásokra, a legújabb fejlesztésekre, illetve a redőnyvásárlás előtti leghasznosabb tudnivalókra, hiszen az árnyékolástechnikai megoldásokban minőséget és innovációt tűztünk az Atenád zászlajára.

Redőnyország

Magyarország redőnynagyhatalom. Ha árnyékolásról van szó, akkor elsőként jó eséllyel a redőny ugrik be legtöbbünknek. Nem véletlenül, hiszen a redőnyöket megtaláljuk Budapest 19. században épült belvárosi házaiban, és az árnyékolásnak ez a módja dominál a 20. század második felében épült vidéki házakban is.

Ahogyan már a telefon alatt sem a tárcsázós, bakelitből készült eszközöket értjük, úgy a 21. századra a redőny is jelentős evolúción esett át.

A mozgatásához komoly izomerőt igénylő faredőnyöktől, illetve az időjárási hatásoknak kevésbé ellenálló korai műanyag változatoktól fokozatosan jutottunk el a redőnyrendszerek legújabb generációjához, amelynek cégünk kiemelkedő képviselője Magyarországon. Nem csupán egy márka forgalmazójaként, hanem – minőségi német alapanyagokra építve – fejlesztőként és gyártóként is jelen vagyunk az árnyékolástechnika piacán.

Miért jó a redőny?

A redőny alapvetően három funkcióval rendelkezik: az árnyékolás mellett javítja a biztonságérzetünket, illetve komoly hőtartó képessége is van. Habár a rossz szándékú külső behatolást önmagában nem akadályozza meg a leengedett redőny, egy betörő számára mégis növeli annyira a lebukás kockázatát, hogy inkább tovább álljon, hiszen a bejutás több időbe telik, zajt csaphat, ráadásul nem tudhatja, hogy a redőny túloldalán mi vár rá.

A motorizált, elektronikus végállású redőnyök akadályérzékelő funkcióval is rendelkeznek, melyek mozgatás közben blokkolják a redőnyt, védik a szerkezetet és értékeinket a balesetek ellen.

Egy jó minőségű leengedett redőny emellett mintegy 20%-os fűtési, illetve hűtési megtakarítást biztosít. Amikor a redőny árát esetleg első hallásra sokalljuk, kalkuláljuk bele ezt a tényezőt is a döntés meghozatalába.

Erre ügyeljünk, ha műanyag redőnyben gondolkodunk

A redőnylamellák és a lefutók – amelyben a redőnypalást mozog – műanyagból, illetve alumíniumból készülnek. A silány alapanyagokból, rossz megmunkálással legyártott műanyag redőnyök fakulnak, kopnak, repednek, törnek. Ezzel ellentétben a minőségi alapanyagból készített műanyag redőnyök 15-20 évig is szolgálhatják a lakás, ház komfortját. A külső tokos műanyag redőny ár-érték arányban is ideális választás olyan házak, lakások esetében, ahol nem várható komolyabb homlokzati felújítás a következő években.

A műanyag redőnyöket érdemes arritereztetni, ezzel megakadályozhatjuk a lamellák oldalmozgását elcsúszását, lehetővé téve a redőny motorizálását. Alkalmazása sok bosszúságtól, plusz költségtől kíméli meg az embert.

Műanyagból világosabb árnyalatot válasszunk, mert sötétebb színben a napsugárzást magába szívva deformálódik a redőny.

Az Easyplast műanyag redőnyök előnyei:

 • A redőny lelke a redőnypalást, ezért az Atenád műanyag lécek tiszta, UV álló granulátumból készülnek. Ennek köszönhetően a lamellák nem sárgulnak be, de a jégeső sem lyukaszthatja át őket.
 • Ezek a redőnylécek súlyukat tekintve közel 11 dkg-ot tesznek ki, mely sok más gyártóval szemben 20%-al több anyagtartalmat jelent. Ennek köszönhetően a redőny sokkal stabilabbá válik, így kisebb széllökések sem tudják kiszakítani a lefutóból, mint súlycsökkentett társaik esetében.
 • Az arriterezés garantálja a redőny akadálymentes működését. Ez a technológia megakadályozza a lécek oldalmozgását, elcsúszását és lehetővé teszi a műanyag redőny motorizálását. Alkalmazása rendkívül sok bosszúságtól, plusz költségtől kíméli meg az embert.

Aluredőnyök választási szempontjai

Az épület, a nyílászárók színéhez igazodva sokszor egy sötétebb árnyalatú redőny a jó választás, ehhez a napsugárzásnak ellenálló, habkitöltésű alumínium redőnyök széles kínálata adja a megoldást, legyen szó külső tokos, vagy beépíthető változatról

Az alumínium redőnyök hatékony hő- és hangszigetelő képességüknek köszönhetően kellemes hőmérsékletet és zajmentes környezetet biztosítanak. Ezek a szerkezetek megvédik a nyílászárókat, a bútorokat és az egyéb berendezéseket a káros UV sugaraktól. Amennyiben valaki az alumínium redőny mellett teszi le a voksát, az nem pár évre, hanem évtizedre vásárol árnyékolót, ezért elengedhetetlen a hosszan tartó, biztonságos működtetés. 

NEM SZERETNE CSALÓDNI? Olvassa el szakcikkünket! Alumínium redőny vásárlás előtti tudnivalók: Minőség vagy olcsó ár?

Építkezés vagy felújítás esetén ebben gondolkodjunk

Amennyiben újépítésű házról vagy felújításról van szó, mindenképpen az alumíniumból készült, vakolható tokos redőny a jó választás.

Építkezésnél a legtökéletesebb megoldás a PERFEKT ST redőnytok, amelyet a falazáskor kell beépíteni. Felette kiöntik a betonkoszorút vagy a födémet, majd a homlokzat színezése, külső teraszburkolatok elkészülte után helyére kerül a redőnypalást, szúnyogháló is. Ennek az utólagos beépítésnek köszönhetően nem kerül malter, karcolás, por a redőnyünkre.

Ez az Németországból érkező komponensekből gyártott redőnytok szinte tökéletes hő- és hangszigetelést biztosít, a motoros mozgatásánál gyakorlatilag teljesen hangtalan marad. A redőnytok a beépítést követően teljesen láthatatlanná válik kívülről és belülről is.

Szúnyoginvázió? Poloskainvázió? Van megoldás!

Cégünk összes redőnytípusa rendelhető szúnyoghálóval.

Az elmúlt évben a poloskainvázió egy olyan fejlesztésre ösztönzött minket, ami megakadályozza, hogy az alumínium redőnyökbe épített rolós szúnyogháló felső részét megkerülve a rovarok bejuthassanak a háló és az ablak közé, vagyis az ablak kinyitásával azonnal a lakótérbe kerüljenek. A redőnytok és a szúnyogháló között elhelyezett kefe útját állja a poloskáknak, a meleget kereső őszi legyeknek és más rovaroknak.

Figyelem! A rendszer kizárólag meglévő vagy új Atenád Kompakt redőnyöknél alkalmazható!

Teszteltük a POLOSKÁK ELLENI kombi rendszerünket. Nézze meg videóban az eredményt:

Nagyobb nyílású teraszajtókhoz az oldal irányba, harmonikaszerűen elhúzható pliszé szúnyogháló jelenti a legjobb megoldást.

Atenád redőnyök nagy innovációja – kombi redőny még esztétikusabban

Cégünk híres arról, hogy folyamatosan igyekszik innovatív termékfejlesztésekkel előállni. Legutóbbi újításunkkal még esztétikusabbá tettük a pliszé szúnyoghálóval kombinált Atenád Kompakt redőnyöket. Korábban lehetetlen volt ezt a típusú szúnyoghálót kiemelés nélkül a redőny mögött elhelyezni, ezzel a saját fejlesztéssel azonban ez megváltozott.

Az említett fejlesztésnek számos előnye van, de fő előnye a letisztult forma, mely tökéletes megjelenést eredményez. Fontos kiemelni, hogy külső és vakolható tokos rendszer esetén egyaránt kialakítható a kiemelés nélküli, pliszével kombinált redőny. A pliszé szúnyogháló minden esetben a redőnypalást és a nyílászáró között kerül elhelyezésre. A redőnytok ugyanolyan esztétikus marad, mint egy szúnyogháló nélküli kivitel, hiszen mindösszesen 6 mm-el kerül kijjebb a nyílászáró síkjától. A rendszer nagy előnye, hogy a kombi lefutó sín használatával utólag is egyszerűen beépíthető a szúnyogháló. Ehhez a kombi változathoz egyoldalra, középre vagy aszimmetrikusan záródó kivitelben is rendelhető a pliszé szúnyogháló.

Az spórol igazán, aki a minőséget választja

Több, mint két évtizedes szakmai múltra visszatekintő cégünk redőnyrendszerei nem tartoznak a legolcsóbbak közé. Mi azonban nem is zsákbamacskát, hanem minőséget árulunk, ami hosszú távon megtakarítást jelent, hiszen míg a konkurencia olcsóbb termékei alig néhány évet bírnak, addig az Atenád redőnyök akár 20 évig is kifogástalanul működhetnek.

Ez a filozófia érvényesül a redőnymozgató motor kiválasztásánál is, ezért szereljük redőnyeinket elsősorban a magas minőséget képviselő, német Becker motorokkal.

A szabadság érzése: redőnyök 3 funkcióval

Aki ódzkodik a teljes lesötétítéstől, de az otthonát árnyékolná, annak tökéletes választás a cégünk által fejlesztett és gyártott kombi plusz rendszer. Ez esetben redőnyrendszereink kombi kivitelébe a szúnyogháló helyére speciális, Soltis 86-os textilt építünk be, így válnak 3 funkcióssá.

 • Éjjel redőny.
 • Nappal kültéri textilárnyékoló.
 • Ellátja a szúnyogháló funkciót is.

A képen szereplő textilárnyékoló középső állásba ki van kötve, kombi plusz kivitelnél normál esetben nem állítható meg bárhol.

A rendszer további előnyei:

 • Beengedi a fényt, de a kíváncsi tekinteteket kinn tartja
 • Nem kell lemondani a kilátás szabadságáról
 • Megvédi bútorait, berendezési tárgyait a káros UV sugárzástól
 • Nagyon kellemes belső környezetet teremt
 • Az egyenletes fényviszonyok miatt nem fárasztja a szemet és az agyat, jelentősen megnő a koncentrációs idő, így munkahelyen is ideális választás
 • Igen jelentős mennyiségű energia spórolható meg általa
 • Kitűnő épület dekoráció

Amennyiben nagyobb a felület, mint amit ebből a rendszerből el lehet készíteni, úgy nézze meg a videót a Fixscreen kültéri textilárnyékolók által nyújtott hihetetlen lehetőségekről.

Gyártói tanácsok redőnyös buktatókhoz

Videónkban összegyűjtöttük, hogy mire érdemes odafigyelni redőny vásárláskor! Nézze meg:

Trendközelben: Alumínium redőnyeink bemutatkoznak a Viasat3 műsorán is!

Látogasson el bemutatótermünkbe és győződjön meg kültéri, beltéri árnyékolóink minőségéről!

Bemutatóterem: ATENÁD Kft. 2120 Dunakeszi, Pallag u. 47. (Auchan Ipari Park)

Nyitvatartás: H-P 7-16h (időpont egyeztetése ajánlott! ITT kérhető!)

Termékeinket viszonteladóinkon keresztül értékesítjük, beépítéshez szívesen ajánlunk megbízható, szakértő partnert Önnek.

www.atenad.hu

EZ IS ÉRDEKES LEHET

További cikkek, inspirációk a témában

Erre figyeljünk oda, ha redőnyt vásárolunk! válaszol a szakértő

Elolvasom a cikket!

Tervezzünk stílussal! Inspirációk árnyékolást tervezőknek

Tovább a blog oldalra!

Hogyan árnyékoljunk okosan! Vásárlás előtti tudnivalók

Tovább a szaktanácsok oldalra!