fbpx

Alumínium redőny vásárlás előtti tudnivalók

...azaz minőség vagy olcsó ár?

Górcső alá vettük a német HEROAL redőnyléccel gyártott és az olcsón kínált alumínium redőnyöket, hogy megnézzük, érdemes-e lemondani a minőségről...az eredmény igazán meggyőző!

heroal-kontra-olcso-redony

Alumínium redőnyöket nem rövidtávra választ az ember. Ha alumínium redőny vásárlása mellett döntünk, egyértelműen több pénzt szánunk redőnyeinkre, mintha az olcsóbb, kevésbé időtálló, műanyag redőnyt választanánk. Befektetésünkért cserébe viszont joggal elvárhatjuk, hogy hosszú éveken, akár évtizedeken keresztül, gondtalanul gyönyörködhessünk árnyékolóinkban.

…és most jön a feketeleves!

Ma már nincs olyan termék, amelynek ne lenne olcsó verziója. Az alumínium redőnyökről is elmondható ugyanez. De vajon Ön tudja-e, hogy milyen árat fizethet az olcsó redőnyért?

3+1 szempont, amit érdemes szem előtt tartani, mielőtt aluredőnyt vásárolunk

…azaz ÉRVEK Önnek, hogy ne kizárólag az ár alapján döntsön:

1. MÁRKANÉV

 • HEROAL – Minőségből jeles!

A redőny gerince a palást. Alumínium lamellák választásánál mindenekelőtt győződjünk meg a lamellák minőségéről. Aluredőnyeink a kiváló minőségű Heroal lécekkel készülnek. A német Heroal Gmbh találta fel és fejlesztette ki a habkitöltéses alumínium redőnyléceket.  A minőség záloga az alapanyagokban rejlik. A neves német gyártók speciális ötvözetű anyagokat használnak, magas kopásállósággal rendelkező, többszörös rétegű felületkezeléssel.

 •  Távol-keleti minőség

Többségük lágyabb, gyengébb anyagból készül, látszati felületkezeléssel ellátott lécekkel. Az olcsó távol-keleti alkatrészeket több esetben európai származással tüntetik fel, hiszen az elosztó raktár Európában található. Pórul járt vásárlók számos esetben számoltak be arról, hogy a sokszor látszatra egyformának tűnő termékek 1-2 év elteltével nem működtek megfelelően, eltörtek, megkoptak, használhatatlanná váltak.

2. LAMELLÁK FELÜLETKEZELÉSE

 • HEROAL lamellák esetén

A neves német gyártók speciális ötvözetű anyagokat használnak, magas kopásállósággal rendelkező, többszörös rétegű felületkezeléssel. A Heroal lamellák speciális felületkezelési eljárással készülnek, melyek biztosítják a kiemelkedő kopásállóságot. Az eljárás során az alumínium felületre többrétegű, magas ellenállóképességű bevonat kerül, melynek köszönhetően redőnyünk ellenáll az időjárás viszontagságainak, hosszú távon megőrzi színét és fényes felületét (nem fakul ki, nem színeződik el, nem krétásodik…).

 • Olcsó lamellák felületkezelése

Sok esetben már 1-2 év elteltével a festék elkezd lekopni, elszíneződik, megfakul.

3. REDŐNYLÉCEK SÚLYA

 • Heroal lécek esetén

37 mm-es redőnyléc 3,5 kg / nm súlyú. 25% -al több anyagot tartalmaz, más olcsó redőnylécekhez képest.

 • Egyes cégek 39 mm-es redőnyléce 2,8 kg / nm

A Heroal leggyakoribb 37 mm-es alumínium redőnyléce normál (53 x 22) lefutó alkalmazása esetén 250 cm-es fesztávig ajánlott, míg más olcsó gyártóktól származó profilok gyári adata sok esetben 150 cm szélességet engedélyez. Többnyire erre csak akkor fektet hangsúlyt a vásárló, amikor redőnye szétesik, a választott szín lekopik.

+1 PROFESSZIONÁLIS ÁPOLÁS Heroal tisztítószerekkel

Akár végfelhasználók, akár viszonteladók vagyunk, fontos feladat redőnyeink egyszerű tisztántartása, így elérhetjük, hogy redőnyeink mindig újszerű képet mutassanak. Ha már a minőséget választottuk, nem éri meg ezen spórolni. A Heroal tisztítószerekkel gyerekjáték redőnyeink ápolása, hiszen nincs szükség állandó súrolásra, használatukkal könnyedén, karcolásmentesen, egyszerű módon megszabadulhatunk a legmakacsabb szennyeződésektől is, mint a ragasztó maradék, purhab, tömítőanyag, a kátrány és bitumen okozta szennyeződések, mész és habarcsmaradványok…stb.

Alkalmazza beépítések után vagy otthoni használatra alkalomszerűen, és aluredőnyei évek múlva is meghálálják a gondoskodást.

Milyen tisztítószert válasszon?

Heroal 2-részes POLÍRSZETT

 1. Heroal-Bázispolírozó paszta a finom karcolások és köszörülések okozta sérülések ellen.
 2. Heroal-Shine finom polírozó a fényes, lakk felületekre.

A homlokzati munkák befejezése után az esetlegesen keletkező karcolások, apróbb sérülések csökkentésére kitűnően alkalmas. Ennek köszönhetően redőnyszerelők előszeretettel alkalmazzák, valamint érdemes otthoni használatra is beszerezni 1 garnitúrát és évente 1-1 alkalommal áttörölni vele redőnyeinket. Hosszú távon meghálálják árnyékolóink az odafigyelést, sok év elteltével is úgy fognak kinézni, mintha csak tegnap szerelték volna fel őket.

Heroal HOMECLEAN

Speciális tisztítószer a felületek tisztítására és védelmére.

 • Egyszerre tisztítja és védi a felületeket az újraszennyeződések ellen.
 • Védi a felületet az esetleges karcolódások ellen.

A tisztítószert legalább évente egy alkalommal használjuk!

Heroal PROFICLEAN

Íme, az univerzális tisztítószer gyártás és felszerelés után!

 • 1 termék, sokoldalú használat.
 • Könnyen eltávolítja a ragasztó maradékot, purhabot, tömítőanyagot, a kátrány és bitumen okozta szennyeződéseket, mész és habarcsmaradványokat…stb.
 • Egyszerű kezelhetősége a legnépszerűbb tisztítószerek közé emeli.

Vegye figyelembe a különbségeket, döntsön okosan

és garantáltan elégedett lesz választásával. Hiszen ismerjük a mondást: “Kétszer ad, aki gyorsan ad!”

Alumínium redőnyeink bemutatkoznak a Viasat3 műsorán:

aluredőny videó kiskép

EZ IS ÉRDEKES LEHET

További cikkek, inspirációk a témában

Atenád redőnyök: zsákbamacska helyett hosszú távú megoldás

Elolvasom a cikket!

Tervezzünk stílussal! Inspirációk árnyékolást tervezőknek

Tovább a blog oldalra!

Hogyan árnyékoljunk okosan! Vásárlás előtti tudnivalók

Tovább a szaktanácsok oldalra!