fbpx

CAMARGUE®

Luxus és kényelem a legsokoldalúbb Renson kerti és terszárnyékolóval

Figyelje meg, hogyan változik élete, ha több minőségi időt tölthet el a szabadban. Az újgenerációs pergolák tervezésénél a legfontosabb szempont egy olyan árnyékoló kialakítása volt, ahol akár egész évben teljes értékűen kihasználhatjuk teraszunkat anélkül, hogy lemondanánk a komfortról!

Variálható, bioklimatikus pergola, integrált elemekkel

A Camargue egyesíti a kortalan designt és a variációk széles tárházát, melynek köszönhetően, Ön személyreszabottan alakíthatja árnyékolóját. Variálhatósága és integrált elemei a legkeresettebb pergola árnyékolók körébe sorolja. Kiváló példája annak, hogy milyen csodálatosan ötvözhető a stílus, az esztétikum és a praktikum. Nagy figyelmet érdemel a kivitelezés minősége. A profilok láthatatalan összeillesztése, az elektromos kábelek praktikus (szabad szem elől) elrejtése, valamint az oszlopok padlón való rögzítése is igényes megoldást kínál. A szerkezetbe teljesen integrált, függőleges mozgású Fixscreen textilárnyékoló beépítésével tökéletesen megoldható az oldalsó árnyékolás, a betekintés elleni védelem és a szúnyogháló funkció is együttesen. Az oldaltextilek kérhetők áttetsző Crystal® ablakokkal, így a kilátás még zavartalanabbá válik.

Innovációs teraszmodul, vízszintesen elforgatható alumínium lamellákkal

Az extrudált alumínium lamellákat 150°-ban lehet elforgatni, ami lehetővé teszi Önnek, hogy tetszőlegesen szabályozza a napfényt illetve a szellőzést. Az alumínium szerkezetű, időtálló, filigrán Camargue nem igényel komoly karbantartást, kitűnően illeszkedik bármely építészeti stílushoz, legyen az modern vagy klasszikus.

Integrált vízelvezető rendszer - Nincs több beázott terasz

A vízelvezetés az oszlopokon, az integrált vízelvezető csatornákon keresztül történik. A vízelvezetés akkor is működik, amikor a lamellákat eső után nyitott állásba helyezzük, így megvédhetjük a teraszon lévő bútorainkat.

Bővítse megfelelő méretűre és szerelje fel egyedi extrákkal

A Camargue® sorolható, azaz végtelenségig bővíthető, így bármilyen méret elérhető. Olyan kompakt rendszert foglal magába, ahol az alumíniumvázba tökéletesen elrejthetők az oldalárnyékoló sínek az elektromos vezetékhálózat illetve az egyedi kiegészítő elemek (LED világítás, hangszórók, fűtőtest).

Kiváló választás, ha nagyobb terület árnyékolásában gondolkodunk és komolyabban bővíteni szeretnénk kerti árnyékolónkat.

renson camargue kerti árnyékoló

Miért a CAMARGUE teraszárnyékolót válassza?

ALUMÍNIUM SZERKEZET

Alumínium szerkezetének köszönhetően hihetetlen időtálló, nem kell festegetni, nem szívja ki a nap. Bármilyen RAL színre festve rendelhető.

REJTETT OLDALSÓ LEZÁRÁSOK

A szerkezetbe integráltan kerülnek elhelyezésre az oldalelemek, melyek széles tárházából választhatunk igényünknek megfelelően.

REJTETT VÍZELVEZETÉS

A csapadék elvezetése tökéletesen rejtett vízelvezető csatornákkal van megoldva, így az esővizet csak az oszlop alján található kifolyónál láthatjuk újra.

GARANTÁLTAN SZÉLÁLLÓ

A szerkezethez integrálható a zip-es Fixscreen textil oldalzárás, mely a világon az első igazán szélálló árnyékoló.

SZÉLES TEXTILVÁLASZTÉK

Az oldalárnyékoló textilek PVC bevonatú üvegszálból készülnek, amelyek következtében UV állók, alaktartók, nedvességállók, lángállók, széles színválasztékkal. A kilátás szabadságával, a belátás diszkréciójával.

ENERGETIKAI TEXTILEK

Az oldalzáráshoz alkalmazott textilek különböző sűrűségűek, melyek az átláthatóságot biztosítják. Energetikai tulajdonságokkal rendelkeznek, melyek különböző mértékben szűrik meg a fényt és az épületbe bejutó hőt.

ÉPÜLETÜNK STÍLUSÁHOZ IGAZÍTHATÓ

Bármilyen épülethez tökéletesen illeszkedik, legyen az modern vagy klasszikus stílusú. A különböző stílusirányzatokhoz választhatunk megfelelő kiegészítőket, textúrákat, színeket, elemeket.

BŐVÍTHETŐ SZERKEZET

A szerkezet végtelenségig sorolható, így hatalmas felületeket is lefedhetünk vele.

Tervezési tippek a megfelelő árnyékoló választásához

null

KERTI PERGOLÁK TERVEZÉSE

Elolvasom
null

OUTDOOR OTTHONOK TERVEZÉSE

Elolvasom
camargue6

Lapozzon bele brossúráinkba!

Variálja kényelme szerint Camargue árnyékolóját!

Oldalárnyékolási módok

 1. Fixscreen árnyékoló, mely átlátszó Crystal ablakkal is kérhető
 2. Loggia panelek, (fix vagy mozgatható lamellás, fa, alu, screen)
 3. Üveg tolóajtók
 4. Kombinált árnyékolás (Üvegtolóajtó + Fixscreen + Függöny)
 5. Linius fal
 6. Kültéri függöny (kombináltan is)

 

Az alábbiakban részletesen bemutatjuk Önnek a különféle oldalárnyékolási lehetőségeket, melyeket igénye szerint választhat.

1. FIXSCREEN árnyékoló

Nagyon szeles teraszok esetén az oldalárnyékolókkal bővíthető Camargue illetve Lagune teraszárnyékoló típusok jelentenek megoldást.

A szerkezetbe teljesen integrált, függőleges mozgású Fixscreen® textilárnyékoló beépítésével, tökéletesen megoldható az oldalsó árnyékolás, a betekintés elleni védelem és a szúnyogháló funkció is együttesen. Az oldaltextilek kérhetők áttetsző Crystal ablakokkal, így a kilátás még zavartalanabbá válik.

A Renson egyedülálló Fixscreen technológiájának köszönhetően olyan zipzáras textilárnyékolókat integrálhatunk a szerkezethez, mely szabadon álló szerkezetként (üvegfelület nélkül) akár 80 km/h-ás szélben is helytáll az időjárásnak, a textil nem ugrik ki a helyéről, nem szakad, nem rángat, így megfelelő komfortot biztosít. A textilek ebben az esetben a szúnyogháló funkciót is betöltik szövésüknek köszönhetően, így a kellemetlenkedő rovaroktól is megóvja a környezetet.

Választható szövetek

A magas minőségű Serge® textilek egyedi anyaguknak köszönhetően tökéletes fényáramlást biztosítanak
a rendkívüli napvédő tulajdonságuk mellett!

null

SERGÉ TEXTILEK

Üvegszál alapanyagú PVC bevonatú textil. Az üvegszálnak köszönhetően nem indul bomlásnak, UV és időjárásálló. Felületi struktúrája eltér a Soltis kivételétől. Tűzállósága M1-es osztályú.

Kattintson ide és nézze meg a textileket!

2. LOGGIA panelek

A Loggia® panelek kiválóak egy csúszóajtó vagy csúszófal létrehozásához. A panelek alumíniumba foglalt lamellák, melyek többféle anyagból készülhetnek.

Több panel alkalmazásával az egész oldal eltakarható.

TÍPUSOK:

Loggiawood: fa lamellák [WR cédrus]
Loggiawood Privacy: forgatható fa lamellák [WR cédrus] – teljesen zárt állapotból a teljesen nyitott állapotba hajthatók
Loggiascreen 4FIX: textilpanelek [üvegszálas]
Loggialu: alumínium lamellák
Loggialu Privacy: forgó alumínium lamellák – teljesen zárt állapotból a teljesen nyitott állapotba hajthatók

Loggia újdonság a Rensontól

Választható dizájnok és Privacy lamellák

Különböző dizájnok közül válogathatunk. A lamellák készülhetnek fából vagy alumíniumból. A Loggia választható úgynevezett Privacy lamellákkal is, melyek a többivel ellentétben elforgathatók és manuálisan bárhol fixálhatók a zárttól a teljesen nyitott pozícióig.

Innováció: A Flexguide Evo kiegyenlíti a kisebb eltéréseket

A Flexguide lehetővé teszi, hogy a rendszer az alsó sínben automatikusan kiegyenlítse a dőlésszöget vagy a talaj egyenetlenségeit, maximum 60 mm-ig. Ezzel szükségtelenné válik a különböző kitöltések alkalmazása azért, hogy az alsó sín szintbe kerüljön. A lekerekített alsó sín az arra merőlegesen érkező mozgásokat is elnyeli.

Innováció: Minimális rés a tolópanelek és a felső sín között

Az Autofix rendszer (Loggia panelekbe integrált felfüggesztő konzol) alkalmazásával esztétikus dizájn érhető el.

Pozicionáló zár

A panelek megállíthatók a kívánt pozícióban, a mágneszár pedig könnyen működtethető egy karral.

Választható horgonyzár

A horgonyzár lehetővé teszi, hogy egy panelt rögzítsünk az oszlophoz vagy egy másik panelhez.

Innováció: Vászon

A hatékony textilfeszítési rendszernek köszönhetően a textil mindig feszes marad és takarja a keretprofilok jelentős részét mind az egyoldalú, mind a kétoldalú változatok esetében.

Felfüggesztések

A panelek bezárása során elegendő az első panelt mozgatni, a többi panel automatikusan követi azt. Kinyitás esetén a paneleket külön-külön kell működtetni.

Kitöltő lamellák

A kitöltő lamellák választhatók a keret színében, melyek az alsó és a felső keret mentén kialakuló lyukakat hivatottak eltakarni.

3-4. Üveg tolóajtó és kombinációi

Ha kívül hideg van vagy esik az eső, Ön az üveg tolóajtót csak elhúzza és máris védve van. Az üvegnek köszönhetően a kilátás teljesen megmarad. Az üveglapok közötti kis rés biztosítja az elegendő levegőt a helyiségben vagyis a szellőzést zárt állapotban is.

 • Belül meleg a fűtésnek köszönhetően a hűvösebb hónapokban is, így Ön nyugodtan kinn maradhat hosszabb ideig a teraszon, kertben.
 • Könnyű mozgatás: A panelek könnyen és hang nélkül mozgathatók. A tolóajtók szélességétől függően működtethető balra, jobbra vagy mindkét irányba.
 • Zárható, így fokozottabb a biztonság. Egy extra zár hozzáadásával a terasza azonnal zárhatóvá válik. Így akár bútorait vagy más dolgait is kint hagyhatja.
 • Egyszerű szerelhetőség: A panelek könnyen leszerelhetők, hogy megtisztítsuk az üveget0.

Az üvegtolóajtó kiegészíthető integrált Fixscreen árnyékolóval vagy Kültéri függönnyel is.

5. LINIUS fal

A rögzített Linius fal egyoldali vagy kétoldali megoldással választható.

A kétoldalas fal hangszigetelést is lehetővé tesz, így a szabadban egy pihenő sarkot tudunk kialakítani, ahol csendben élvezhetjük a természet hangját, relaxálhatunk.

A fal magassága is választható. Építhetjük akár a teraszrendszer teljes magasságáig, vagy akár egy általunk választott magasságban.

Utóbbi előnyös például hotelek, vendéglátóegységek teraszára korlát funkcióként alkalmazva, ahol balkonmagasságig szeretnénk zárni a teraszt.

 • Tökéletes illeszkedés
 • Láthatatlan csatlakozás
 • Zavaró hézagok nélkül

6. Kültéri függöny

Romantikus, mesebeli légkör az alkonyokon!

Camargue, Algarve és Skye árnyékolók kiegészíthető un. Kültéri függönyökkel.

Ezek a poliészter függönyök kültéri használatra alkalmasak, vízálló, penészálló és portaszító tulajdonságuknak köszönhetően. Időjárás-ellenálló képességekkel rendelkeznek, nem ráncolódnak, színtartóak mosást követően is.

Skye és Camargue rendszerek igény szerint kombinálhatók üveg tolóajtóval és integrált Fixscreen árnyékolóval.

A kültéri függönyök minden esetben kombinálhatók Updown LED világítással, így teraszunk romantikus érzést kelt majd az alkonyokon.

Kiegészítő extrák

Élvezze a nap minden pillanatát!

Világítás

Amikor kezd besötétedni, egyszerűen kapcsolja fel a beépített világítást.

A megfelelő világítás kiválasztása lehetővé teszi a kedvével harmonizáló hangulat megteremtését. Opcionálisan választhatja a lamellákba beépített LED világítást.

 • felfelé, vagy lefelé irányuló világítás (up and down led) biztosítja a kívánt direkt, vagy indirekt fényt. Tetőszerkezetenként 2 felfelé, és 2 lefelé irányuló világítás beszerelésére van mód. Ez vagy csak a rövidebbik, vagy csak a hosszabbik oldalt jelenti.
 • oszlopokba integrált világítás (colomno led) – Minden oszlop belsejébe egy LED sor beépíthető. Egy árnyékoló esetében, ez maximálisan 4 oszlopot jelent.
 • lamellákba integrált led (Lineo® led) egyenletes megvilágítást biztosít

Választhat

 • meleg fehér fény, [tökéletes meghitt baráti összejövetelekhez],
 • tiszta fehér fény [olvasáshoz] és
 • RGB [csak felfelé irányuló világítás] fények közül, a megfelelő hangulat megteremtése érdekében.

Alkalomhoz illően beállíthatja világításának fényerejét is. A RENSON® LED világítás kiemelkedően gazdaságos, időtálló, minőségi, és egyenletes fényerősségű világítást biztosít, melynek fényereje szabályozható.

Fűtés és hangtechnika

HEAT & SOUND BEAM® modul beépített fűtés hangszórókkal, komfort hűvösebb időben is

A beépített, választható fűtés mindezt lehetővé teszi. Az egyenletes hőelosztás biztosítja a belső hőmérséklet stabilitását akár enyhe hőmérséklet csökkenés esetén is. A modul beépített süllyesztett hangszóróinak köszönhetően kedvenc dallamát hallgatva relaxálhat kertjében vagy teraszán.

Technikai adatok

A fűtés beszerelésének legmegfelelőbb pozíciója, a már meglévő fallal szemben javasolt, ezáltal a falról visszavetült hőhatás még jobban érvényesül. Maximalizálása érdekében, javasoljuk, hogy további elemekkel bővítse teraszát, [pld. üvegpanelek, Fixscreen®, stb.] melyek biztosítják a további fedettséget.

 • Méretek: H 165 mm x D 47 mm
 • Dőlésszöge 30° könnyen állítható
 • Szélessége megegyezik a tető szélességével

FŰTÉS – fűtés variációk:

 • Méretek: H 160 mm x W 1,284 mm
 • 12 A/fűtés
 • 2600 W/fűtés
 • Vízálló IP65

HANGZÁS – hangszórók:

 • Méretek: H 160 mm x W160 mm
 • süllyesztett “Plane Wave” technológiás hangszórók
 • 25 W RMS/50 W teljesítményű,
 • vízálló IP65

Átlátszó lamellák - LINEO® LUCE

Nyitottabb tér, elegánsabb hatás

Opcionálisan lehetőség van, hogy az alumínium lamellákat átlátszó (un. Lineo® Luce) lamellákra cseréljük. Amikor lamellái egy részét átlátszó elemekkel egészítjük ki, még nyitottabb, még szabadabb hatást érhetünk el, ezáltal több fényt engedhetünk be otthonunkba. Tetőszerkezetenként összesen 5 átlátszó lamellát építhetünk be. Elrendezésük ízléstől, és igényeinktől függően egymás mellé vagy különböző elosztásban is telepíthetők.

EGYEDI OSZLOPMEGOLDÁSOK

Megnövelt árnyékolótér, oszlopokon való túlnyúlás

Camargue, Algarve, Lapure rendszereknél lehetőség van az oszlopok áthelyezésére. Ez nemcsak esztétikailag érdekes, hanem olyan esetekben is hasznos lehet, amikor teraszunknak ki kell lépnie a teraszburkolaton kívülre annak érdekében, hogy kellő árnyékot adjon teraszunk még alacsony napállásnál is. Néhány esetben építészeti szempontok is megkívánják az oszlopok áthelyezését. Fontos, hogy a lábakat maximum a pivot oldal 1/5-vel lehetséges eltolni.

Műszaki összetétel és technikai adatok

Szerkezet színválaszték

ral-korbevagott
A CAMARGUE SZÍNEI:

A Camargue kerti árnyékoló színvilágát a RAL színmintából tetszőlegesen választhatja ki.

Porszórással festve, struktúrált kivitelben, a bevonat 60-80 mikron vastagságban.

LEGKEDVELTEBB SZERKEZET SZÍNEK:

camargue-best-colors

Szélellenállás

A Camargue lamelláinak zárt állapotában legfeljebb 130 km/h szélerősségig garantál a gyártó cég, míg az oldal ill. szemközti árnyékolókra ( Fixscreen®), zárt pozícióban 60 km/h-ig.

windspeed-szelteszt-fixscreen

Hóterhelés

max. 110 kg/m2

EGYEDI VÍZELVEZETÉS

lamella-vizelvezetesA Renson árnyékolók speciális vízelvezető rendszerüknek köszönhetően, csapadék esetén megóvnak a beázástól és csöpögéstől, így árnyékolónk alatt minden pillanatot komfortosan, a legnagyobb kényelemben élvezhetünk. Az esővíz elvezetésre kerül akkor is, ha a lamellák nincsenek zárt állapotban, mert a lefolyó víz az alumínium profilba integrált ereszcsatornán kerül elvezetésre.

Automatizálás

a nagyobb kényelemért!

null

Egyszerű távirányítás

A Somfy® automatizálással könnyedén irányíthatja teraszárnyékolójának tető-, és oldal elemeit. A kívánt hatás elérése érdekében, valamint az oldal panelek száma alapján kiválaszthatja az Önnek leginkább megfelelő távirányítót. A maximális kényelem elérése érdekében javasoljuk az eső-, és szélérzékelők beszerelését is.

null

Intelligens épületautomatizálás

Természetesen a RENSON® teraszárnyékolók vezérelhetőek intelligens épületfelügyeleti rendszerekkel (akár okostelefonon vagy tableten keresztül).

Mennyibe kerül a Camargue kerti árnyékoló?

A RENSON Camargue prémium kategóriás teraszárnyékoló megközelítő ára:

A feltüntetett ár kizárólag az alap szerkezetet tartalmazza (lamellás tető 4 oszloppal), oldalárnyékolók, kiegészítők nélkül.

Az árak tájékoztató jellegűek. Az aktuális szállítási díjak, egyedi megrendelői igények és a helyszíni adottságok függvényében folyamatosan változnak.

Camargue árnyékolóját Ön egyedi méretben rendelheti meg, az igény szerint választott kiegészítő elemekkel.

A feltüntetett bruttó ár tartalmazza:
* A megjelölt alapszerkezet árát (oldalárnyékolók és egyéb extrák nélkül)
* Szállítási költségeket
* A szerkezet összeszerelésének díját
* A vezérlés beüzemelésének díját

A feltüntetett bruttó ár NEM tartalmazza a következőket (mely a pontos helyszíni felmérést követően határozható meg):
* Helyszínre jellemző telepítési költségek ( pl. alapozás, egyéni konzolok stb.)
* Villanyszerelési munkák

Válassza Ön is a Camargue terasz árnyékolót!

Ha Ön Camargue kerti és terasz árnyékoló rendszert vásárol, akkor a minőségre szavaz és az elegáns, meghitt outdoor otthon megteremtése mellett dönt.

Nincs több kidobott pénz, vagy felesleges aggodalom, hiszen olyan terméket vásárol, amely hosszútávon biztosítja az Ön kényelmét és elégedettségét. Gyűjtse be az elismerő szavakat családtagjaitól, barátaitól, miközben jó ízléséről beszélnek a stílusos árnyékolói láttán. A Camargue barátságos atmoszférája, vonzereje lesz kertjének! Kérjen tervezési konzultációt vagy ajánlatot most!

Kérje szakértőink segítségét a tervezéshez!

archishade_logo_szlogennel

Válassza Ön is a RENSON Camargue-ot!

KÉRJE MOST EGYEDI ÁRAJÁNLATUNKAT!

Töltse ki az alábbi űrlapot! Adatait bizalmasan kezeljük.

1
Név
icon-user
Beépítés helye
icon-home
Telefon
icon-phone
Milyen néven van regisztrálva nálunk?Az Ön vagy a cége neve
no-icon
Melyik típus érdekli?
Méretek és darabszámok:
0 /
Megjegyzés:
0 /
Hozzájárulok, hogy az ajánlatkéréssel megadott személyes adataimat a cég kezelje, és amennyiben szükséges, azt harmadik fél számára (értsd. viszonteladó partnerünknek) továbbítsa. Nyilatkozom, hogy elolvastam és elfogadom az Adatvédelmi tájékoztatót.
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Árnyékolástechnikai termékeink országos viszonteladó partnereinken keresztül jutnak el Önhöz!

“Nem lehet olyan távol tőlünk, hogy viszonteladó partnerünk ne legyen közel Önhöz az ország bármely pontján!”

Mi történik az Ön árajánlatkérése után?

1. Ön kitölti a bal oldalon látható ajánlatkérő űrlapot. Egyszerűen csak töltse ki és írja le milyen termékre, mekkora méretben és milyen egyéb kívánságokkal szeretne árajánlatot kérni!

2. Az ajánlatkérését továbbítjuk az Önhöz legközelebb lévő partnerünknek, aki felkeresi Önt. Viszonteladó partnerünk keresni fogja Önt az Ön által megadott elérhetőségén és közösen egyeztetnek a részletekről, ami alapján a partnerünk árajánlatot fog adni Önnek!

3. Ön megrendeli tőle, mi legyártjuk és Ön a partnerünkön keresztül kapja meg. Árajánlat kérését követően az Ön terméke legyártásra kerül, melyet a viszonteladó partnerünk szakszerűen a megbeszéltek szerint beépít/beszerel Önnek!

Összefoglalva: Kérjen egyszerűen árajánlatot a megfelelő Atenád által forgalmazott termékre és a többit bízza ránk és viszonteladó partnerünkre!